View Single Post
Vechi 12.02.2011, 19:13:54
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
in primul rand, te rog sa te calmezi un pic, am impresia ca tipi la mine si incerci sa ma jignesti in mod subtil..
Sunt perfect calm, si nu am intentia de a jigni pe nimeni. Imi pare rau daca asa ti s-a parut.

Citat:
deci ne-am intors la potop, dar eu zisesem de big bang, tu zici de geneza, fiecare cu ce-l doare...
Ideea e ca sunt elemente majore in Biblie, centrale crestinismului, care nu sunt sustinute de dovezi. Faptul ca eviti sa vorbesti despre Potop, sau despre Geneza, nu le face mai adevarate.
Cat despre Big Bang, da, este o ipoteza, dar are mai multe dovezi in favoarea sa decat povestea din Biblie.

Citat:
gandeste un picut logic si imagineaza-ti un peste, in apa, dintr-o data se decide sa iasa pe uscat. ce se intampla? moare. de fapt, logic este ca el nu iese deloc, nu are ce cauta pe uscat, nu poate sa respire, pur si simplu e peste si traieste in apa.
Inainte sa ataci teoria evolutiei, iti sugerez sa te documentezi un pic. Nimic din ce ai scris tu mai sus nu e sustinut de teoria evolutiei. Sa spui ca pestele "s-a decis" sa iasa pe uscat denota o lipsa de cunostinte de baza referitoare la evolutie (si selectie naturala).
Ca multe alte persoane religioase pe care le-am intalnit, tu nu respingi teoria evolutiei, ci respingi ceea ce crezi tu ca ar zice teoria evolutiei. E o mare diferenta intre cele doua. Dupa cum am zis, informatia este disponibila. Nu trebuie sa ma crezi pe cuvant. Si nici nu am de gand sa intru intr-o polemica (ar fi a mia oara pe acest forum) pa marginea T.E.

Citat:
dovezi sunt, de exemplu, sunt scene in VT care coincid perfect cu niste hieroglife descoperite in egipt, ambele spun aceeasi intamplare, e descrisa exact la fel. asta e un exemplu.
Care scene? Exemple concrete, te rog. Si de unde stii ca hieroglifele din Egipt sunt adevarate?

Citat:
si apoi, cum poti sa spui tu sigur ca nu exista niciun Dumnezeu? cum poti sa fii sigur? cum poti sa impui altcuiva sa creada ca tine? daca exista Dumnezeu? daca e acolo, exact asa cum nici nu-ti imaginezi tu?
Eu nu sunt sigur de absolut nimic. Ateismul meu este rezultatul unor ani de cautari. Dupa parerea mea, crestinismul a pierdut de mult lupta pe plan filosofic, istoric si etic. Din punct de vedere al conflictului religie - stiinta, nici de acolo crestinismul nu iese mai putin sifonat. Nu vad nici un avantaj in a crede in ceva neadevarat, doar pentru confortul adus de credinta.

Esti scandalizata de faptul ca as vrea sa impun cuiva sa creada ce cred eu. Lasand la o parte faptul ca nicaieri nu am zis ca m-ar interesa asta, nu ai nici o problema cu faptul ca religia ta e impusa altora.
Deci nu te deranjeaza lipsa de libertate in alegere, atata timp cat religia impusa e, intamplator, cea la care aderi si tu.

Citat:
super, deci in loc sa-i invatam sa fie oameni integri, mai bine ii invatam sa fie cat mai usuratici si le mai dam si metode eficiente.
De unde pana unde o persoana care face sex la o varsta frageda e mai putin "integra" decat o virgina de 30 de ani? Asta e problema moralitatii izvorate din dogma religioasa: nu are legatura cu realitatea.

In plus, nu ii inveti sa fie "usuratici", asta o fac si fara sa fie invatati. Ii inveti ca treaba asta are consecinte, it's not all fun. Si asta e un lucru de care ar trebui sa fie constienti.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.

Last edited by konijiro; 12.02.2011 at 19:17:00.
Reply With Quote