Subiect: Necuratenia
View Single Post
Vechi 12.02.2011, 18:47:20
Scotsman
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
intrinsic necuratenia nu era un pacat... ceea ce se contamina se spala si ramanea necurat doar pana seara.. dar... incalcarea deliberata si sfidatoare a poruncilor lui Dumnezeu sunt pacate... in Tora nu scrie niciunde ca cineva nu are voie sa se atinga de un lepros... spune doar ca toate ce se vor atinge de lepros vor fi contaminate.. si legile astea de curatenie cred ca pot fi catalogate pe categorii.. nu toate legile sunt negative... adica interdictii si prohibitii de a face x sau y ci sunt si legi pozitive... indemne sau sfaturi de a face... cred ca in genul asta de categorie intra si majoritatea legilor de curatenie.. sunt mai degraba niste constatari... de va avea cineva curgere acela e necurat... femeia dupa nastere e necurata... femeia in timpul menstruatiei e necurata... leprosul e necurat... si indemnuri ca ce sa se faca in cazul asta... sa luam de exemplu lepra... toate cele ce erau atinse de cel lepros erau contaminate.. chiar si haine, vase , pat si alte obiecte... ce insemna asta ca cel lepros trebuia sa umble fara haine? sau nu trebuia sa manance, sa se culce s.a.m.d? nu.. ce trebuia leprosul sa faca e sa umble acoperit si sa se infatiseze la preot.. preotul era cel care trebuia sa il izoleze... printre singurele care sunt legi negative din categoria celor curate sunt legile kashrut , cele ale alimentatiei... acelea zic "sa nu" mancati cu tare si cu tare.. Tu crezi ca Iisus a pacatuit sau a calcat Tora cand s-a atins de leprosi?
Daca se apropie un lepros de tine si iti spune ,,Sunt lepros"> a).il atingi, b).ai nevoie sa ti-se spuna sa nu-l atingi sau c).realizezi tu ca nu trebuie sa-l atingi? Daca nu stii ce inseamna ,,lepra" il atingi si nu poti fi acuzat.Dar daca cineva ti-a dat o lege in care ti-a spus ca leprosul trebuie izolat? Atunci il mai atingi sau te gandesti:,,Nu mi-a spus sa nu-l ating.Dar mi-a spus ca trebuie sa stea izolat.Daca nu ar fi fost o problema sa fie atins atunci de ce mai sta izolat?"Leprosul poate atinge el lucruri si atunci le contamineza.Il izolezi.Pai in cazul asta trebuie sa iti spuna cineva ,,Nu te duce dupa el si nu il atinge?" Partea cu Hristos si leprosul cred ca deja am discutat-o.

Last edited by Scotsman; 12.02.2011 at 18:50:31.
Reply With Quote