View Single Post
Vechi 11.02.2011, 22:39:06
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de calator prin ploaie Vezi mesajul
Dar ce se poate spune despre cei care acum niste ani intr-o vara, au trecut indiferenti pe langa un copil(de rom , e drept), care zacea intins pe trotuar , vomase si avea convulsii? Langa el erau un colt de paine si un catel ....Oamenii unii il injurau, altii ziceau ca s-ar preface, dar el saracutul suferea cu ochisorii tot mai stinsi...Intr-un tarziu a venit salvarea si l-a luat...Catelul voia sa fuga dupa masina....refuza sa-l abandoneze...si era doar un caine...Intamplator cunosteam soferul salvarii, pt imi era vecin si l-am intrebat a doua zi unde au dus copilul....Mi-a raspuns ca murise pe drum....Oare acel suflet nu merita atentie? De ce? Pt a avut nesansa sa se nasca tigan?
Este aproape cert că acest copil putea fi salvat printr-o intervenție la timp. Oricine poate să-și însușească manevrele de bază ale resuscitării. Nu e nevoie să fii mare doctor pentru asta și două ore de instrucțiune, una de teorie și una de practică pe manechin, ar fi suficiente. Așa cum și laicii, deși nu sunt preoți, trebuie să cunoască Sfânta Formulă a Botezului și să știe ce trebuie făcut pentru un suflet în caz de urgență, așa pot și profanii în ale medicinei să cunoască pașii resuscitării de bază. Sunt lucruri pe care ne dorim să nu le folosim niciodată, dar pe care avem îndatorirea morală să le deprindem. Dar în liceele noastre elevilor li se împuie capul cu orice, de la când s-a născut Ramses al III-lea la spații n-dimensionale și integrale duble cu numere imaginare. Numai ce trebuie și ce, la o adică, poate folosi, aia nu se face.

Pe de altă parte, această tristă întâmplare îmi amintește de o pildă a lui Isus. Aceea care începe cu "un om se cobora grăbit de la Ierusalim spre Ierihon". Un teolog susținea că parte din suferința lui Isus pe cruce se explică prin înaintevederea a cât de puțin ne-am schimbat de 2000 de ani. Înclin să-i dau dreptate. Isus a întrevăzut și acel copil necurat lăsat pe marginea drumului, și nici un samaritean lângă el.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 11.02.2011 at 22:45:16.
Reply With Quote