View Single Post
Vechi 11.02.2011, 20:04:30
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Istoria romanilor macar IN PARTE este o istorie REALA, cu trimiteri la locuri REALE, BINE documentata de diversi cronicari romani sau straini, documentarile fiind facute pe baza unor izvoare istorice REALE.
Ma surprinzi ca avind atitea diplome, masterate si parca PhD-uri, vorbesti in felul acesta.
Poate ca nu esti mereu aceeasi persona :)
Fgascinant!, ceea ce se petrece cu un om religios indoctrinat poate fi foarte usor costitui tema unei teze de doctorat
Sunt exact aceeasi persoana tot timpul, nu sufar de schizofrenie, nu.

Si totusi cred ca este bine ca, asa cum inveti istoria romanilor pentru a sti mai mult despre identitatea ta de roman, asa cum inveti istorie europeana pentru a sti mai mult despre identitatea ta de european, tot asa este bine si sa inveti despre religia ta, pentru a sti mai mult despre identitatea ta de ortodox/catolic/budist/etc.

Pana la urma orice fel de educatie, fie ea religioasa sau nu, este manipulare si indoctrinare intr-un fel de a gandi. Nu inteleg de ce indoctrinarea religioasa ar fi mai rea decat indoctrinarea nationalista, de exemplu.

Pe de alta parte nu mi se pare corect cand copii ne-ortodocsi sunt fortati de imprejurari sa stea la ora de religie ortodoxa, intr-o scoala seculara. In mod normal ar trebui organizate activitati pentru copiii ne-ortodocsi.

Cei 9 ani de religie ortodoxa pe care i-am avut in scoala romaneasca au fost departe de indoctrinare. Pentru simplul fapt ca in general nu am facut nimic la ora de religie. Sau oricum nimic care sa sa poata fi numit drept indoctrinare sau spalare de creier. In liceu nici macar nu ni s-a cerut sa citim o pagina din Biblie. Sau sa invatam pe de rost vreo rugaciune. Nimic. In general cantam colinde sau vorbeam de cate in luna si in stele. Sau proful/preotul lipsea. Manual nu am avut niciodata. In afara de doi ani in care am facut religia mai serios si chiar am citit din Biblie si am invatat despre morala crestin-ortodoxa, am dat teste si nise puneau note pe de-adevaratelea, nu am invatat nimic niciodata pentru ora de religie.