Citeam mai demult din niste scrieri orientale ca forma cea mai grea de manifestare a minciunii este atunci cind NOI credem ca suntem ceva ce in realitate nu suntem, ne atribuim calitati si puteri pe care de fapt nu le detinem si de foarte multe ori ne mintim pina in punctul in care credem in acea minciuna si odata ajunsi in acel punct devine foarte dificil sa TE OBSERVI deoarece esti in pozitie de "pilot automat".
Parerea mea este ca este mai folositor daca acceptam aceasta axioma ca valabila pentru toata lumea si LUAM MASURI adica adoptind o gindire noua, cea de crestin Ortodox, sa incepem sa ne Observam cu atentie, sa ne urmarim TOATE miscarile, tot ce facem ,ce atragem sau respingem si deasemenea la tot ce spun altii despre persoana noastra(fara sa ne suparam, deoarece la minie revenim pe "pilot automat, surzi si orbi)... si la actiunile noastre, pentru ca ei ne vad mai bine. Cred ca dupa ce facem toate acestea pentru mai mult timp putem spune ca ce vorbim reprezinta FIINTA noastra.
Evident ca pentru trezirea din starea de pilot automat se cere multa rugaciune, post...
Insa mai presus de orice, eu personal cred ca cel mai greu de acceptat este ca avem o problema de rezolvat ca suntem afectati de situatia noastra pe acest pamint si ca avem nevoie de vindecare si ca nu este suficient doar sa ne punem o emblema cu "Eu nu am nici o problema(ieri mi-am rezolvat-o pe ultima, cum am auzit pe cineva zicind...), si cine sunt aici sunt si in realitate"
|