Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
Unde citiți domnule de coborâre în Iad, Infern, Tartar, Purgatoriu și alte povești? Lăsați Manualul inginerului siderurgist și puneți mâna pe Biblie!
|
Legat de ironiile dvs. la adersa culturii mele laice (si teologice, la o adica), ce ziceti ? E bine sa luam in consideratie numai ce exista, nu ?
Ei, de aceea eu nu fac ironii la adresa aceea ce la dvs. nu exista...
Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
Acum era mort sau viu sâmbăta, vă puteți decide? Iar duminica a înviat din morți sau a înviat din "vii"? Până la urmă Hristos a murit pentru noi, ori ba? Și a înviat, dându-ne și nouă nădejdea învierii, ori a fost o farsă? Ați făcut varză toată teologia creștină cu interpretarea asta la 1 Petru 3!
|
Cel cu indecizia sunteti dvs.
Si varza am facut, ce-i drept, dar nu din telogia crestina, ci din "teologia" dvs.
Un observator aflat intr-un sistem de referinta exterior poate sa confirme aceasta.
Si vad ca nu va place varza, desi o cultivati cu asiduitate ...
(Ei, cum e sa va trateze cineva cu propriile picaturi ?)
Ati spus ca, dupa dvs. , Hristos nu a lucrat sambata, fiindca a stat in mormant ?
Ati spus.
Eu v-am adus un contra-argument biblic.
Nu v-a convenit si ati venit cu ideea ca nu exista iad... desi in Biblie scrie ca exista.
Iar nu va convine...
Apoi, dupa ce am aratat ca faptul ca ortodocsii se roaga sambata pentru odihna mortilor e in conformitate cu ce credeti dvs. despre sambata odihnei lui Hristos in mormant, iar nu v-a convenit.
Eu inteleg sa nu va convina lucrurile care sunt contrare a ceea ce sustineti dvs.; dar ma nedumereste ca nu mai puteti fi de acord nici cu ce ati sustinut pana acum...