Citat:
În prealabil postat de crocomau
Am copiat versetul din Biblia Sinodala Ortodoxa. Tot nu va convine? De ce o dati cu "Biblia noastra" si "a voastra"?
|
Pentru ca ai spus ca eu nu citez din Biblie, si mi s-a parut ca nu seamana Biblia noastra cu a voastra.
Ca la voi NP, nu seamana. Averi Biblie baptista , Biblie penticostala, Biblie AZS,...in fine , peste 3000 de variante a Bibliei.
Citat:
Domnul Iisus Hristos este modelul suprem pentru crestini. Ce ziceti? IL putem considera crestin, pe Cristos?
|
Nu!
Hristos nu e crestin .
Hristos este UN MODEL de urmat...
Crestin:
http://dexonline.ro/definitie/creștin
Citat:
Adica, primii crestini pazeau sambata. Se stie ca primii crestini au fost evrei.
|
Da, pazeau sambata si nu numai ...
Tot iudeo-crestinii se taiau imprejur...voi va taiati?
Citat:
Bun. S-au intamplat multe lucruri si in alte zile. Totusi, numai ziua a saptea a saptamanii a fost binecuvantata si sfintita de Dumnezeu, inca de la facerea lumii, si poruncita ca zi de odihna inchinata Domnului.
|
Da si cateva exemple cu ce s-au intamplat si in alte zile, ca alcumva am sa spun ca esti mincinos...vreau sa desfacem "firul in patru"(vezi ca - o expresie).
Ziua a 7-a a fost binecuvantat se sfintita si poruncita pt IUDEI...aveti in Biblie Iesire 31,13-17?
Daca o gasesti poruncita de Hristos Apostolilor atunci ma fac sambatar!
Citat:
Mai conteaza ce a sfintit, binecuvantat si poruncit Dumnezeu?
|
Da!
Dar ce a binecuvantat si a sfintit si a poruncit pt crestini; crestinii nu tin Legea mozaica...