View Single Post
Vechi 09.02.2011, 23:45:41
crocomau crocomau is offline
Banned

Data înregistrării: 08.02.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Geony Vezi mesajul
Eu am spus ca Biblia nostra nu seamana cu a NP...pai daca foloseam si noi una ca a voastra, eram si noi peste 3000 de Biserici ...

La noi in Biblie versetul e asa, nu de jumatate: Luca 4, 16. Și a venit în Nazaret, unde fusese crescut, și, după obiceiul Său, a intrat în ziua sâmbetei în sinagogă și S-a sculat să citească.
Am copiat versetul din Biblia Sinodala Ortodoxa. Tot nu va convine? De ce o dati cu "Biblia noastra" si "a voastra"?

Citat:
Iisus era crestin?- vezi ca ajungi arian si nu sambatar!
Domnul Iisus Hristos este modelul suprem pentru crestini. Ce ziceti? IL putem considera crestin, pe Cristos?

Citat:
Da...iudeo-crestinii serbau sambata!
Adica, primii crestini pazeau sambata. Se stie ca primii crestini au fost evrei.

Citat:
1) Iisus a inviat Duminica....
2) Duminica s-a savarsit la Emaus prima Liturghie dupa Invierea lui Hristos: Luca 24, 30;
3) Duminica S-a arata ucenicilor fara Toma : Ioan 20, 19-24; Ioan 20, 26; Marcu 16, 14
4) Duminica S-a pogorat Duhul Sfant Fapte 2, 1-2
5) Duminica Apostolii savarseau "frangerea painii" Fapte 20, 712
6) Duminica i s-a descoperit lui Ioan , Apocalipsa Apocalipsa 1, 10
7) Despre ziua de Duminica Psalmistul spune: "Aceasta este ziua pe care a facut-o Domnul sa ne bucuram si sa ne veselim in ea"..Ps. 117, 24
Bun. S-au intamplat multe lucruri si in alte zile. Totusi, numai ziua a saptea a saptamanii a fost binecuvantata si sfintita de Dumnezeu, inca de la facerea lumii, si poruncita ca zi de odihna inchinata Domnului.

Mai conteaza ce a sfintit, binecuvantat si poruncit Dumnezeu?