Citat:
Īn prealabil postat de AdrianAamz
Obiceiul era ca mergea la sinagoga si citea... nu ca pazea sambata, fiindca iudeii cautau sa-l omoare pentru ca dezlega sambata.
|
Mers la sinagoga in ziua sambetei, citit din Scripturi in ziua sambetei, dezlegarea sambetei de datinile fariseilor.. Iata cateva mostre de pazire a zilei sambetei de catre Domnul sambetei (Marcu 2:28).
Dvs. vedeti altceva in aceste lucruri infaptuite de Mantuitorul?
Citat:
Greu de tot...
Apostolii le-au predicat mai intai evreilor, caci in tara aceea locuiau si ei, si se duceau sambata sa le vorbeasca despre Hristos
|
Apostolii au predicat si neamurilor (in timp ce evreii erau plini de pizma) tot in ziua sambetei, si in repetate randuri, la cererea neamurilor (neevreilor)
Cīnd au iesit afarã, Neamurile i-au rugat sã le vorbeascã si īn Sabatul viitor despre aceleasi lucruri; ...Īn Sabatul viitor, aproape toatã cetatea s-a adunat ca sã audã Cuvīntul lui Dumnezeu. Iudeii, cīnd au vãzut noroadele, s-au umplut de pizmã,(Fapte 13:42-44)
Citat:
Am pus intrebarea daca Hristos lucreaza sambata si mi s-a spus ca sambata el s-a odihnit in mormant.
Am raspuns ca , desigur, mi-a scapat din vedere ce scrie apostolul Petru, ( 2 Petru 3, 19), cum ca Hristos a ramas singurel si cumintzel in mormant si s-a odihnit de teama ca nu cumva sa mai fie acuzat si post-mortem ca nu pazea sambata...
|
Versetul respectiv (mai exact,1 Petru 3:19) face referire la lucrarea Domnului Iisus Hristos, prin Duhul, in vremea lui Noe (cititi si versetul 20, care vorbeste despre vremurile lui Noe).