View Single Post
Vechi 09.02.2011, 23:34:45
crocomau crocomau is offline
Banned

Data īnregistrćrii: 08.02.2011
Locažie: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de AdrianAamz Vezi mesajul
Obiceiul era ca mergea la sinagoga si citea... nu ca pazea sambata, fiindca iudeii cautau sa-l omoare pentru ca dezlega sambata.
Mers la sinagoga in ziua sambetei, citit din Scripturi in ziua sambetei, dezlegarea sambetei de datinile fariseilor.. Iata cateva mostre de pazire a zilei sambetei de catre Domnul sambetei (Marcu 2:28).

Dvs. vedeti altceva in aceste lucruri infaptuite de Mantuitorul?

Citat:
Greu de tot...
Apostolii le-au predicat mai intai evreilor, caci in tara aceea locuiau si ei, si se duceau sambata sa le vorbeasca despre Hristos
Apostolii au predicat si neamurilor (in timp ce evreii erau plini de pizma) tot in ziua sambetei, si in repetate randuri, la cererea neamurilor (neevreilor)

Cīnd au iesit afarã, Neamurile i-au rugat sã le vorbeascã si īn Sabatul viitor despre aceleasi lucruri; ...Īn Sabatul viitor, aproape toatã cetatea s-a adunat ca sã audã Cuvīntul lui Dumnezeu. Iudeii, cīnd au vãzut noroadele, s-au umplut de pizmã,(Fapte 13:42-44)

Citat:
Am pus intrebarea daca Hristos lucreaza sambata si mi s-a spus ca sambata el s-a odihnit in mormant.
Am raspuns ca , desigur, mi-a scapat din vedere ce scrie apostolul Petru, ( 2 Petru 3, 19), cum ca Hristos a ramas singurel si cumintzel in mormant si s-a odihnit de teama ca nu cumva sa mai fie acuzat si post-mortem ca nu pazea sambata...
Versetul respectiv (mai exact,1 Petru 3:19) face referire la lucrarea Domnului Iisus Hristos, prin Duhul, in vremea lui Noe (cititi si versetul 20, care vorbeste despre vremurile lui Noe).