Citat:
În prealabil postat de AdrianAamz
Am spus foarte clar ca NU se inchina nimeni la Maica Domnului, ci doar o cinsteste in mod deosebit si o cheama ca ajutor la rugaciune (DUPA modelul dat de Fapte 8, cazul Simon Magul : Rugati-va voi la Domnul, pentru mine, ca sa nu vina asupra mea nimic din cele ce ati zis. , si intarit de Iacov: Mult poate rugaciunea staruitoare a dreptului. STiti dvs., dupa Dumnezeu, pe cineva mai drept decat Maica Domnului ? )
|
Exemplul din Fapte 8 nu prea se potriveste pentru simplu motiv ca Petru nu s-a rugat pentru Simon ca sa fie iertat. Poate imi arati si mie unde s-a rugat ca eu unu nu gasesc.
Daca citesti mai atent textul ai sa vezi ca Petru ii spune sa se pocaiasca iar Simon ii spune cu totul altceva.Uite ce spune Petru:
"Iar Petru a zis către el: Banii tăi să fie cu tine spre pierzare! Căci ai socotit că darul lui Dumnezeu se agonisește cu bani.
Tu n-ai parte, nici moștenire, la chemarea aceasta, pentru că inima ta nu este dreaptă înaintea lui Dumnezeu.
Pocăiește-te deci de această răutate a ta și te roagă lui Dumnezeu, doară ți se va ierta cugetul inimii tale,
Căci întru amărăciunea fierii și întru legătura nedreptății te văd că ești. "
Si uite ce spune Simon:
"Și răspunzând, Simon a zis: Rugați-vă voi la Domnul, pentru mine, ca să nu vină asupra mea nimic din cele ce ați zis. "
Dupa cum vezi Simon nu avea nici cea mai mica dorinta de pocainta ci dorinta lui era sa nu i se intample nimic din ce a zis Petru. Mustrarea lui Petru e cat se poate de elocventa si mai mult e o profetie asupra a ceea ce avea sa faca Simon magul
Simon magul era un pagan,Pavel in majoritatea epistolelor sale avertizeaza asupra ereziilor care au inceput sa lucreze in cadrul bisericii. Aceste erezii veneau de la Simon magul care
folosindu-se de botezul lui, se numea pe el crestin dar nu era si ducea lumea in ratacire.
Ar fi multe de povestit despre acest Simon magul si impactul ereziilor de-a lungul secolelor ce au urmat dar ce voiam sa spun e faptul ca nu trebuie sa iei ca si invatatura ceea ce spunea acest om. Chiar daca Simon il roaga pe Petru sa se roage pentru el nu inseamna ca asta e invatatura Bibliei ci doar opinia lui simon care credea ca dc Petru se roaga el va scapa de pedeapsa lui Dumnezeu.Si din pacate asta e si opinia multora din ziua de azi care cred ca pot trai in pacat si daca se roaga cineva(preot etc) pt ei gata vor fi iertati.