Citat:
În prealabil postat de devatv
Mantuirea am primit-o in dar - fara sa fi avut noi vreun merit - toti cei care avem (sau nu) nevoie de ea!
|
Neamul omenesc a primit mantuirea in dar, dar oamenii pot sa "umble" dupa ea, sau pot sa fie nepasatori fata de ea...
Citat:
Gandeste-te la talharul de pe cruce..... o fi fost el inainte monah sau sfant? Cu siguranta ca foarte multi monahi vor putea fi mantuiti, insa nu e o garantie! Daca vrei sa fii mantuit aplica ceea ce insusi Isus Hristos afirma in Evanghelia dupa Ioan la capitolul 14 versetele 21 si 22*"Cine are poruncile Mele și le păzește, acela Mă iubește; și cine Mă iubește, va fi iubit de Tatăl Meu. Eu îl voi iubi, și Mă voi arăta lui.
Cine nu Mă iubește, nu păzește cuvintele Mele. Și cuvântul pe care-l auziți, nu este al Meu, ci al Tatălui, care M-a trimis."
|
Talharul de pe cruce a cerut mantuirea, si-a recunoscut vina, si a dobandit mantuirea.
NP si P sunt de parere ca se pot mantui doar pe baza CREDINTEI...talharul a crezut, dar a simtit nevoia ca trebuie sa mai faca ceva...
Citat:
Poruncile Lui trebuie pazite toate... fara exeptie! :)
|
....si implinite!
Citat:
E simplu... Alegerea manturii (care nu vine printr-un merit al nostru) ne apartine in schimb noua! Isus Hristos a platit pentru mantuirea fiecaruia dintre noi!
|
...noua celor care facem ceva ca sa o meritam!: vezi Matei 25, 31-46.; pilda talantilor 25, 14-30; etc...
"Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. Căruia stați împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume." I Petru 5, 8.
|