View Single Post
Vechi 08.02.2011, 23:53:55
AdrianAamz AdrianAamz is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Elada / Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de crocomau Vezi mesajul
Nu stiu cati la suta stiau sa citeasca la inceputurile crestinismului.
Dvs. nu stiti, dar sper ca imi permiteti ca eu sa stiu...

Crestinismul a aparut in epoca sclavagista. Numai oamenii cu educatie (deci si cu bani, caci atunci nu existau scoli gratuite) stiau sa citeasca. In afara de evrei, care puneau accent pe educatia fiecaruia, in restul lumii de atnci, cei care stiau sa citeasca erau cam la fel de rari ca cei care au azi Audi Q7 (raportat procentual).
Oamneii liberi erau de doua categorii: aristocratii si plebeii. Numai cei din prima categorie, deci o minoritate, aveau acces la educatie. ceilalti, prindeau si ei faramite din zbor.
Sclavii... credeti ca stapanii lor aveau interseul sa le ridice nivelul intelectual prin deprinderea cititului si scrisului ?
Sper sa fi aflat si dvs. informatia ca un sclav scrib costa cat un pluton de sclavi analfabeti...

Citat:
Cert este ca acum aproape toti crestinii (si necrestinii) stiu sa citeasca si au posibilitatea sa cunoasca ce scrie in Sfanta Scriptura. Este problema fiecaruia daca vrea sa cunoasca adevarul din Sfanta Scriptura sau se complace in ignoranta sau minciuna. Fiecare va da socoteala. Nu va putea spune ca nu a stiut (pentru ca nu a vrut sa stie).
A citi Scriptura e una, a o intelege e alta, a o interpreta fiecare dupa capul lui, fara o autoritate comunitara (Biserica) e alegerea fiecaruia... numai ca , daca fiecare cititor de Biblie ajunge la adevar doar prin lectura, DE CE in lumea care se intituleaza crestina sunt mii de "adevaruri" si nu unul singur ??

Citat:
Sper ca dvs. nu vreti sa descurajati cercetarea Sfintei Scripturi.
Asta e culmea ! Daca as fi vrut sa descurajez pe cineva, apoi primul eram eu...

Vreau doar sa atrag atentia ca nu calitatile personale ale fiecaruia il fac sa mearga pe calea cea drepta atunci cand citeste Scriptura, ci norma comunitatii lui Hristos: Biserica.

Si eu NU am primit de gata acest adevar, ci l-am descoperit cautandu-l timp de mai mult de 25 de ani...
Reply With Quote