View Single Post
Vechi 08.02.2011, 21:53:15
dianagroza's Avatar
dianagroza dianagroza is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.10.2010
Locație: Iasi, Romania
Religia: Ortodox
Implicit

“Și iată o femeie cananeiancă, din acele ținuturi, ieșind striga, zicând: Miluiește-mă, Doamne, Fiul lui David! Fiica mea este rău chinuită de demon. El însă nu i-a răspuns nici un cuvânt; și apropiindu-se, ucenicii Lui Îl rugau, zicând: Slobozește-o, că strigă în urma noastră. Iar El, răspunzând, a zis: Nu sunt trimis decât către oile cele pierdute ale casei lui Israel. Iar ea, venind, s-a închinat Lui, zicând: Doamne, ajută-mă. El însă, răspunzând, i-a zis: Nu este bine să iei pâinea copiilor și s-o arunci câinilor. Dar ea a zis: Da, Doamne, dar și câinii mănâncă din fărâmiturile care cad de la masa stăpânilor lor. Atunci, răspunzând, Iisus i-a zis: O, femeie, mare este credința ta; fie ție după cum voiești. Și s-a tămăduit fiica ei în ceasul acela.” (Matei 15, 21-28)

Aceasta a fost o invatatura pentru cei din jur, auzind toti, faptul ca desi era de alt neam, si-a pus nadejdea in Fiul lui Dumnezeu asa cum multi evrei nu o facuse. A dat o lectie despre ce inseamna credinta "O, femeie, mare este credința ta" si daca ceri ti se va da "fie ție după cum voiești"

Mantuitorul stia prea bine pe cine avea in fata Lui, stia ca acea femeie cananeanca avea sa fie un model de comportament pentru noi, si de aceea a pus-o la incercare.

Mantuitorul ne indeamna:
“Cereti si vi se va da; cautati si veti afla; bateti si vi se va deschide. Ca oricine cere ia, cel care cauta afla, si celui care bate i se va deschide.”(Mt 7, 7-8)