View Single Post
Vechi 08.02.2011, 10:09:49
OmuBun
Guest

Implicit

Nu cred ca de speculatii ieftine si rautacioase este vorba. Omul este liber sa-si traiasca viata cum il duce capul. Eu refuz sa dau valoare acolo unde sfintii parinti considera non-valoare. Priviti cate replay-uri s-au dat la moartea parintelui Nicodim: Cat de usor trecem pe langa cineva care si-a dedicat toata viata lui Hristos, si cata importanta-i dam unui "artist" care toata viata a facut numai victime. Daca pacatele noastre se limiteaza la viata noastra intima, Dumnezeu va fi mai ingaduitor. Daca "arta" noastra a devenit sminteala altora, ma tem ca nici un milion de lumanari aprinse de fani, nu-l vor salva la dreapta judecata. Oricata mila am avea pentru un sinucigas, (cu atat mai mult daca a fost necopt cand si-a pus capat zilelor) nu putem interveni noi cu nimic. Iar aici este aproximativ asemanator. Daca Dumnezeu se va milostivi sau nu, e greu de spus; depinde de lucrurile bune si de adevarata milostenie savarsita in viata. Noi nu cunoastem nimic in acest sens, iar ca sa ma podideasca lacrimile si sa ma rog pentru pacatele lui cand in jurul nostru sunt suflete disperate care implora rugaciunile noastre, dar nimeni nu spune o vorbulita de mangaiere, mi se pare penibil si absurd. NU MERITA atata importanta, din punct de vedere religios! Asta era ideea!

Last edited by OmuBun; 08.02.2011 at 10:11:53.