Citat:
În prealabil postat de Raoul
Nu prea sunt deacord cu asta. Pai bietii sectari daca ii respingem in halul asta,cum sa se mai indrepte? Adica nici sa nu ma rog pt. indreptarea unui ratacit,pentru luminarea mintii de catre Dumnezeu si sa adopte ortodoxia? Pai rugaciunea e cea mai puternica unealta,daca asta nu mi se da voie cum il mai pot ajuta eu pe acel om??
Eu marturisesc sincer ca m-am rugat si ma rog pentru o fata si familia ei (neoprotestanti) pentru luminarea mintii,si daca voieste Dumnezeu,sa-i aduca la dreapta credinta. Deci m-as bucura din suflet sa-i vad schimbati,asa ca si rugaciunea e din suflet! Cu ce pacatuiesc? Merit sa ard in iad din cauza aceasta?
|
Se referea la altceva. Ce-i drept, e cam ruptă din context, să mă ierți. Se referea la faptul că preoții nu au voie să îi pomenească pe eretici la Sfânta Liturghie, nu că noi nu avem voie să ne rugăm pentru sectanți.
Ba dimpotrivă, pentru noi, se cuvine ca mai vârtos să ne rugăm pentru ei.