Subiect: Dictionar forum
View Single Post
Vechi 06.02.2011, 21:34:27
Pippo_'s Avatar
Pippo_ Pippo_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.01.2011
Locație: Cu capul in nori si picioarele pe pamant.
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
1. Prietene, te autodefinesti bine, dupa parerea mea, cum ca : esti cu capul in nori. Am sesizat si eu asta ! Dar nu este nimic, nu te necaji dintr-atita , multi, prea multi traiesc astfel si o duc ...bine !

2. Parintele Paisie aghioritul spune la un moment dat ca in timpurile din urma calugarii , de exemplu, aveau mai putina carte si mai multa traire, cunoastere de D.zeu , iar lipsa de stiinta nu ii afecta ci oarecum paradoxal ii favoriza. Nu are nici o legatura a fi ,,om de rind" si a cunoaste sau nu profund ortodoxia . Hristos insusi ne spune : ,,fericiti cei saraci cu duhul" . Si inca , Iuda iscarioteanul era singurul apostol cu carte. L-a ce i-a folosit ? Pt mintuire nu este obligatorie sa ai cunostinta de stiinta ! Nu este rau daca o ai , dar nu este obligatoriu !
Mult ingimfata stiinta este ceva iar credinta dreapta in D.zeu este cu totul si cu totul altceva !

Sau poate nu am inteles eu bine ce promovezi dumneata frate ?
Ai o viziune deformata asupra realitatii si asupra interpretarii ideilor. Cand inteleptii se refera la "mai putina stiinta", ei nu preaslavesc prostia, ci incurajeaza reducerea bagajului de cunostinte in favoarea gandirii si simtirii simple si directe. In doua cuvinte "complexitate in simplitate", care este dealtfel si o inteleapta invatatura parca chinezeasca daca nu ma insel. Oricum eu am experimentat-o efectiv pe mine insumi si am inteles exact de ce si cum functioneaza si care sunt avantajele. In schimb tu confunzi STIINTA cu CULTURA (sau BAGAJUL DE CUNOSTINTE). Deci este foarte bine sa reducem BAGAJUL DE CUNOSTINTE, in schimb este foarte rau sa reducem STIINTA (gandirea si intelegerea rationala). Datorita acestei confuzii barbare Biserica trimite pe cai gresite milioane de credinciosi care saracii nu-si dezvolta gandirea datorita erorii grosolane de interpretare a sfaturilor inteleptilor, pe care o face Biserica. Astfel, Biserica sadeste dobitoci, iar Stiinta Moderna sadeste orbi.