View Single Post
Vechi 06.02.2011, 00:46:44
Heurtebise Heurtebise is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Blocurile nu ne deranjează fiindcă nu realizăm ce frumos ar putea arăta orașele noastre dacă ar avea alt tip de arhitectură. În Arad, oraș cu un centru istoric vast, se simte mai puțin presiunea psihologică a blocurilor comuniste, dar cele mai multe orașe ale țării sunt dominate de aceste "depozite de oameni".

România ar avea nevoie de niște clădiri care să aspire nu să egaleze construcțiile din occident* ci să le depășească prin spiritul inovator. O arhitectură cât mai savantă ar avea capacitatea de a schimba mentalitățile, de a-i scoate pe români din traiul animalizat și fără sens creat de peisajul orașului comunist.

Iată un exemplu de arhitectură care are puterea de a schimba viziunea asupra vieții: Bolzano - Italia

*Începând din secolul al 19-lea, intelectualitatea românească a transformat țara într-un satelit cultural al occidentului. Ca niște maimuțte, noi am fost mereu orientați spre a fi în pas cu ei, în a-i ajunge din urmă. O mentalitate sănătoasă ar fi să-i depășim, nu doar să-i egalăm. Măcar să încercăm.
Superba imaginea!
Da, Aradul are o arhitectura foarte frumoasa datorita influentei habsburgice. Din nou, nu pot decat sa aprob tot ce ai spus: blocurile reprezinta ideologia comunista si sunt o sursa de frustrare si de apasare psihica pentru romani.
Cred ca un mediu modern si un peisaj luminos ar scadea cu mult infractionalitatea si ne-ar reda respectul de sine si demnitatea!
E adevarat ca aspectul financiar ridica probleme destul de serioase dar cred ca daca cei competenti ar fi 100% determinati sa duca la implinire un proiect atat de salvator ar obtine finantari peste finantari; vointa sa fie!
Reply With Quote