View Single Post
  #27  
Vechi 05.02.2011, 19:11:00
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Mesaje: 9.706
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Dumneavoastră ați citit cartea, ca să vă lămuriți (sau măcar capitolul din care sunt scoase din context, în mod tendențios, citatele) ?
Nu m-am referit la cartea asta. Daca am gasit traducerile exacte in discutiile cu evolutionistii acestia dadeau mereu declaratiile Papei Ioan Paul II: "Astăzi, mai mult decât acum 50 de ani, cunoștințele științei moderne ne fac să concluzionăm că teoria evoluționistă este mai mult decât o ipoteză… Rezultatele cercetărilor științifice, nu raționate sau induse, ci întreprinse separat de savanți, constituie ele însele un argument major în favoarea acestei teorii."

Iar David Beyers, directorul executiv al Comitetului pentru Știință și Valori Umane din cadrul Conferinței Episcopilor Catolici, ar fi spus cu această ocazie: “Acesta este un pas important: Biserica și-a schimbat opiniile. Ieri, Biserica spunea că ești liber să accepți evoluția sau orice formă de creaționism. Astăzi Biserica declară că vom accepta evoluția care, în orice caz, există, de facto. Cine se mai îndoiește astăzi în Biserica Romano-Catolică asupra evoluției? Eu cred că nimeni."

Cautand acum pe net am gasit si in alte parti comentati la cartea prezentata aici: http://www.traditioninaction.org/Pro...Evolution.html
Desigur, e o carte dinainte de a fi Papa.

Dar nu cu putin timp in urma cineva care agreaza evolutionismul a deschis o conferinta despre afirmatiile Papei Ratzinger de curand: http://www.hotnews.ro/stiri-internat...intamplare.htm
Se pare ca acum papa e impotriva evolutionismului si asta e un lucru bun.
Reply With Quote