View Single Post
Vechi 04.02.2011, 20:43:41
AdrianAamz AdrianAamz is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Elada / Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotsman Vezi mesajul
In acele citate aveti clar exprimata esenta Sfintei Treimi.Categoric ca nu vi s-a facut un desen explicativ.Biblia depaseste acest nivel.Va citez:,,Nu zice sa boteze in numele unei Sfinte Treimi, ci in numele unui Tata, al unui Fiu si al unui Duh Sfant.".Faceti o adunare matematica(1+1+1),verficati sfintetia Tatalui,Fiului si a Sfantului Duh si poate veti reusi sa faceti un mare pas intelectual catre o notiune de baza:Sfanta Treime.

Logica dvs ,,matematica",raportata la Biblie,este inutila.Orice teolog va poate confirma asta(nu neaparat protestant).Aveti o eroare de rationament.Va las sa o identificati(indiciu:aplicarea unei metode gresite de analiza pe un subiect cu o esenta ce depaseste posibilitatile metodei).Despre Sola Scriptura si FA in discutia viitoare dupa ce va clarificati notiuni de baza existente in The Holy Bible.Sau in afara ei(de ex:confesiune nu inseamna ce meserie are omul>vedeti discutia dvs cu domnul Iosif).Va salut cu entuziasm.
Legati va rog postarea pe care mi-ati criticat-o (dar ati citit-o), in care am dat o forma logicii la care faceti dvs. apel, cu cea de acum:

In ce priveste partea tehnica accesibila mie, ma raportez in continuare strict la cuvintele dvs.

Dvs. afirmati : Tatal + Fiul + Duhul Sfant = 1+1+1
Apoi imi spuneti sa fac o adunare care sa ma duca la Sfanta Treime. OK : 1+1+1=3

Acum iau crezul niceean si citesc:

"Cred intr-unul Dumnezeu Tatal.... (+)
si intr-unul Domn Iisus Hristos, Fiul...(+)
si intru Duhul Sfant, Domnul... (=)

1+1+1 = 3

Acum vad Sfanta Treime asa cum mi-o prezentati dvs: 1+1+1=3.

De aici, concluzia este ca in crestinism sunt trei dumnezei: Tata, Fiul si Duhul Sfant.... adica Sfanta Treime.

Asa rezulta in urma indicatiilor date de dvs.

Mai remarc ca nu am aplicat aceasta logica la Biblie, ci la notiunea de Sfinta Treime, care nu apare in Biblie, dar care se deduce cu necesitate dialectica din Biblie.

Daca intr-adevar intrati pe forum pentru discutii si nu pentru sarcasm britanic risipit cu darnicie, explicati fara linkuri ce e cu Sfanta Treime, tot asa cum eu v-am explicat ce e cu notiunile si cu restul.

Asta daca nu cumva daca sunteti prea plictisit sa il faceti cunoscut (si cognoscibil) pe Dumnezeu, caci stiu in Britania pe langa sarcasm se mai practica si spleen-ul si sunt foarte intelegator in aceasta privinta.

Last edited by AdrianAamz; 04.02.2011 at 20:46:29.