Subiect: Avortul in BC
View Single Post
Vechi 04.02.2011, 14:26:14
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dianagroza Vezi mesajul
Nu iau apararea nimanui, dar sa fim seriosi. Nu as vrea sa iau date statistice ca sa vedem cam care este rata avorturilor, indiferent de confesiune.
Nici eu nu vreau sa postez din nou niste tablele comparative, dar va asigur ca rata avorturilor in tarile ortodoxe o depaseste cu mult pe cea din tarile catolice (cu exceptia notabila a Greciei)

Citat:
Aceasta masura mi se pare drastica.
Corect. Este o masura drastica, pe masura gravitatii pacatului.

Citat:
Inseamna ca ii scoatem pe toti (atat mama, cat si tata) pentru abatere in afara Bisericii. Atunci ce se intampla? Nu au drept la cainta?
Ba da. Excomunicarea poate fi absolvita de catre episcop, dupa care penitentul poate fi spovedit si impartasit.

Citat:
Daca se duce si se spovedeste la preot si isi marturiseste pacatul, se mai pot lua astfel de masuri?
Aici e o problema de procedura. Dupa cum am aratat mai sus, in cazul avortului, excomunicarea este latae sententiae, adica automata, si se produce la momentul savarsirii pacatului. De unde deduc ca preotul confesor ar putea cel mult sa constate existenta excomunicarii si sa refuze taina spovedaniei celui vinovat.
Reply With Quote