View Single Post
Vechi 03.02.2011, 16:09:02
Pippo_'s Avatar
Pippo_ Pippo_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.01.2011
Locație: Cu capul in nori si picioarele pe pamant.
Implicit

Citat:
În prealabil postat de camy_d Vezi mesajul
Nu glumesc. Și ți-am arătat unde greșești, prin acel exemplu.

N-am zis că rațiunea nu se poate dezvolta, dar e limitată, cum ai recunoscut și tu, există un punct la care se oprește. Și pentru a se dezvolta corect, are nevoie de Revelație, altfel ajunge ca filozofii și protestanții, fiecare cu Universul lui, cu legile lui, cu adevărul lui. E logic că Adevărul e unic, iar dacă fiecare om are propria concepție diferită de a altora, cel mult unul se poate afla în posesia Adevărului. Astfel am fi orbecăit și noi, dacă nu ar fi venit Iisus, să ne propovăduiască Adevărul.
Off. N-am spus ce afirmi ca as fi spus. Vezi lucrurile fragmentante. Nu exista contradictii pana aici. Dar nu stiu cum as putea explica fara sa las loc interpretarilor gresite. Practic, ai inteles ca as fi spus cu totul altceva decat ce am spus. Datorita faptului ca nu faci toate legaturile intre idei intr-o viziune de ansamblu, iar din aceasta cauza apar in minte contradictii.

Singura solutie cu tine, ar fi sa luam totul pas cu pas. Dar in acest moment timpul nu-mi permite. Sper sa-ti permita tie, poti intelege corect daca-ti dai silinta.

PS NU am afirmat:
- ca ar fi un punct unde ratiunea se opreste
- ca revelatia ar fi ceva de la Dumnezeu de genul "asteptam para malaiata in gura lui natafleata..."
- ca Adevarul nu ar fi unic si Absolut.

Last edited by Pippo_; 03.02.2011 at 16:11:59.
Reply With Quote