View Single Post
Vechi 03.02.2011, 15:32:50
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Eu imi sustin doar credinta. Nu dau nici sfaturi si nici solutii. Din toate cautarile mele nu am gasit nici un lucru marunt care sa contravina Sfintei Scripturi, in credinta mea.
Ma refeream la persoana care a scris mesajul respectiv. De altfel nici nu mi-a displacut pana cum o discutie cu dvs. (doar acel mesaj). Atat timp cat comentam mesajele si nu userii nici nu poate fi o problema. Dvs. nu ati gasit, dar trebuie sa fiti de acord ca unii ortodocsi nu spun chiar asa si spunem ce stim.
Citat:
Referitor la dumneavoastra cred ca nu puteti contrazice ceea ce nu cunoasteti. Daca nu ati citit din teologii catolici nu puteti contrazice. Daca vreti sa contraziceti credinta noastra trebuie sa o studiati. Cei care dau citate convenabile din diferiti teologi, mai mult sau mai putin celebri, dar nu studiaza ei insisi in profunzime, par mediocri sau fanatici. Nu conteaza ca sint ortodocsi si catolici.
Iau doar ce ma intereseaza sa argumentez, nu tot ceea ce sustin teologii catolici. de altfel nici nu prea dau citate din teologi catolici, ci din sfintiii comuni. La nevoie si din pozitia oficiala a BC. Dar, cum v-am spus, daca gasiti vreo greseala nu ezitati sa-mi spuneti, ca altfel facem un fel de trebuie sa acceptam evolutionismul ca oamenii de stiinta au mai multe studii si stiu ei ce spun. Fiind vreo doi ani pe un forum catolic nu se poate spune ca nu stiu nimic despre catolicism, nu?
Citat:
Intotdeauna, daca cineva e in eroare, noi trebuie sa vedem cum a fost inselat si cum il putem ajuta.Propozitiile de genul " adevarul doare", " catolicii trebuie sa asculte de noi", "catolicii trebuie sa se reintoarca la dreapta credinta" nu au nici un efect (cel putin in cazul meu).
Si, trebuie sa fiti de acord ca eu va ajut spunandu-va adevarul (cel putin din punctul asta de vedere). Daca presupunand prin absurd (din punctul dvs. de vedere) adevarul e chiar acesta pe care il spun ortodocsii si sfintii ati fi preferat sa nu il aflati si sa nu aveti posibilitatea mantuirii?
Ca il acceptati sau nu asta e in planul doi, nu mai depinde de dvs. In al doilea rand, discutiile de pe forum nu sunt private. Deci cand scriem un mesaj ne adresam in primul rand persoanei respective, apoi userilor care sunt pe forum, dar si tuturor celor care citesc fara sa scrie vreun rand. Deci si ei poate vor sa afle raspunsuri la acele intrebari.
Reply With Quote