În prealabil postat de alyna26
eu sunt ortodoxa si chiar ma bucur ca Papa Ioan Paul II a fost ridicat la rang de sfintenie, inca din timpul vietii sale am considerat ca faptele sale faceau din el un sfant in viata.
toata cearta asta, mi se pare fara rost, iar discriminarea asta fata de catolici din partea ortodoxilor, este rautacioasa si chiar rasista. si noi si catolicii suntem toti crestini, toti credem in Hristos si asta conteaza cel mai mult. iar Papa Ioan Paul II a facut poate primul pas pentru unirea celor doua biserici. L-a auzit cineva dintre voi pe Hristos sau pe Sfintii Apostoli spunand ca ortodoxii sunt mai buni sau ca, catolicii sunt mai buni? toti suntem crestini, si decat sa aruncam cu pietre in altii, poate ar trebui sa vedem si problemele din propria ograda, pana la urma BO chiar ar trebui sa se implice mai mult in viata credinciosilor, a copiilor orfani, a batranilor si a celor bolnavi, si mai putin in politica. de asemeni cercul asta inchis, doar noi suntem cei alesi, chiar ne face cinste? Dumnezeu pana la urma se bucura de fiecare fiu risipitor care se intoarce la sanul sau, si atunci in loc sa convingem, sa ducem cuvantul Sau si la cei care nu s-au nascut ortodocsi, este mai bine sa ne inchidem in cercul asta, noi si doar noi, ceilalti sunt eretici si nu s-au mantuit de 1000 de ani, cum spunea Catalin2? Chiar asa sa fie, si cine esti tu sa decizi sau sa afirmi asta? detii cumva adevarul suprem?
cat despre pedofilie si chiar violuri, avem si noi pe ai nostri sau na-ti urmarit stirile? si noi ne bagam gunoiul sub pres nu numai ei.
din discutiile de pe acest forum, am observat ca exista tendinta de a se creia un cerc inchis in jurul ortodoxiei si nimeni altcineva nu este bun. Suntem crestini pana la urma cu totii si avem fiecare plusurile si minusurile noastre. Intoleranta si prejudecatile n-ar trebui sa ne intunece mintea. si inca ceva, daca Patriarhul Teoctist l-ar fi considerat pe Papa Ioan Paul II eretic, de ce l-ar mai fi imbratisat si sarutat pe obraz? Mai bine ne-am scoate capul din nisip si ne-am deschide mintea si n-am mai face afirmatii pline de ura. si da stiu, ca mi-i voi pune pe multi in cap de pe acest forum dar anumite lucruri nu pot sa nu le spun.
|