Citat:
În prealabil postat de nutucutu
Mi se pare ca va descrieti pe dumneavoastra. Din ceea ce sustineti se vede ca nu sinteti teolog si nici ca ati fi citit ceva despre Biserica Catolica. Si atunci lucrurile sint simple: ori ii lasati pe teologii ortodocsi sa sustina ceea ce au de sustinut pentru ca sint pregatiti, ori dumneavoastra va apucati si cititi si spiritualitatea catolica, pe care o veti putea combate ulterior in cunostinta de cauza.
|
Desigur, dvs. sunteti teolog in schimb. Si desi nu sunteti tot va exprimati conceptia despre catolicism si ortodoxie pe forumul ortodox.
Cum am mentionat, daca nu ati observat, dau doar citate sau expun parerea sfintilor sau teologilor, nu doar parerea personala, cum fac unii. Iar ca nu am citit nimic despre BC, daca observati citesc intotdeauna ambele parti. Altfel imi puteti atrage atentia unde am gresit, nu doar pareri generale generate subiectiv de impactul aflarii adevarului.
Nu stiu daca dvs. ati fost catolic dintotdeauna sau ati devenit fiind ortodox. daca ati devenit din ortodox sau cei care au fost ortodocsi, inainte de a lua cea mai importanta decizie din viata de ce nu au consultat si un teolog sau cineva cu vaste cunostinte despre ortodoxie?
Din moment ce dvs. va sustineti conceptia catolica (din punctul de vedere al ortodocsilor gresita) pe un forum majoritar ortodox, se poate ca si ortodocsii sa-si sustina dreapta credinta pe forumul ortodox? Sau e nevoie sa ceara aprobarea BC?