View Single Post
Vechi 02.02.2011, 19:33:56
Pippo_'s Avatar
Pippo_ Pippo_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.01.2011
Locație: Cu capul in nori si picioarele pe pamant.
Implicit

Citat:
În prealabil postat de camy_d Vezi mesajul
Adevărul e mai presus de rațiunea umană, care-l poate percepe limitat. Dacă ne lăsăm conduși doar de capul nostru, fără a ține cont de revelație, n-o să-l putem cunoaște. Acest lucru nu-l înțeleg filozofii și protestanții.
Adevarul nu este mai presus de ratiune. Ratiunea este folosita gresit. Suntem blocati in niste cercuri de gandire. Ratiunea pentru a cunoaste Adevarul, trebuie sa deblocheze mintea prin corectarea gandurilor (conceptelor mentale) astfel incat ele sa reflecte corect realitatea din jurul si din interiorul omului.

Eu cred ca se poate face ca la scoala corectarea asta necesara, pas cu pas. Eu deja am facut-o partial, si astfel mi s-a deschis putin viziunea, deoarece atunci cand gandurile sunt corecte, conform realitatii, se formeaza o legatura ampla ca un cub de ganduri intr-un singur gand si intelegem astfel ansamblul fara efort. Inainte de a-mi corija pas cu pas gandurile in mod constient, probabil nu as fi putut avea ganduri atat de compexe (prin comparatie cu cele de dinainte) chiar de as fi citit si studiat multe, sau poate doar studiind si citind foarte mult.

Deci practic, ceea ce ne blocheaza ratiunea (gandirea voluntara) sunt chiar GANDURILE. Adica mai exact slaba lor definitie in mintea noastra (ganduri ce nu reflecta exact realitatea, ci confuze, eronate) si erorile logice dintre ele.

Indreptarea gandirii prin corijarea gandurilor eronate se poate face sistematic. De asta spun ca practic s-ar putea face la scoala. Daca reprogramarea mintii prin corijarea erorilor gandurilor si legaturilor logice dintre ele a avut un asemenea efect asupra mea in atat de scurt timp, va dati seama ce efect ar putea avea asupra copiilor incepand cu primii ani de viata si clasele primare?

PS Dar nu e tarziu nici pentru noi :)) Totul este sa ne dam silinta, pas cu pas.

Last edited by Pippo_; 02.02.2011 at 19:41:49.
Reply With Quote