Citat:
În prealabil postat de bairstow
Domnule acest preot e un pacalici. Ce ai vrea sa apara cu banii in mana? Naiv mai esti! Blandetea unui om atrage pre multi in plasa! Ce erau acei enoriasi cu biblii in mana si cu aceea atmosfera specific neoprotestanta? Pe de alta parte s-ar putea sa fie si putin labil din cate am vazut! Si atunci succesul e mai mare! Nu vedeti ca si conducerea ortodoxiei tace? Ar trebui sa dea un comunicat! sa sti ca la tara unii vad lucru bun treaba cu ghicitul in Cartea Sfanta! Credinta nu mai e cea fost. Venim dupa comunism! Tipul e divortat si normal ca vrea sa se arate bland! Si asa are pete pe haina lui. Cum ai vrea sa se arate in fata noastra?
|
Dvs acuzati pe acest om de niste lucruri, pentru care nu poate aparea in fata dvs.

Eu nu inteleg. Bo nu are o ierarhie? Parintele nu are un episcop deasupra lui, un duhovnic, care ii analizeaza si judeca viata? Nu cred ca nu are. Si nu stie episcopul din loc ca e divortat? Sunt sigura ca i-a fost analizat comportamentul; o fi gasit intelegere in unele si o fi primit canon pentru altele. Dar se clar ca a fost gasit vrednic de a sluji in continuare ca preot. Atunci noi ce cautam sa aruncam vorbe aiurea?
1. Nu-l cunoastem personal pe dumnealui.
2 Nu-i cunoastem motivatiile ci doar am inghitit niste zvonuri.
3. Nu facem parte din ierarhia BO care e in masura sa judece cazul lui.
Deci, cu ce ocazie si in ce calitate vorbim? Daca BO are o ierarhie care a hotarat ca pr Pomohaci e ok, sa respectam ierarhia si sa ne abtinem de la judecata. Caci nu-l judecam numai pe dumnealui, ci si pe mai-marii Bisericii, care nu sunt cum am vrea noi de duri cu parintele. [Slava Domnului!]
P.S. Sau daca cineva de aici este episcop, vorba parintelui Gheorghe, sa mearga sa-i dea canon de pocainta sau sa rezolve cumva situatia, daca are vreo dovada ca a gresit. Dar vorbitul pe la spate in necunostinta de cauza si sub protectia anonimatului se cheama barfa. Un episcop nu ar face sigur asa ceva.