Citat:
În prealabil postat de catalin2
Nu stiu de ce uita unii tot ce se discuta si o iau de la capat. In primul rand nu e vorba de nicio ura la adresa catolicilor, de obicei se refera la catolicism sau ierarhie.
|
Aha, deci recunoașteți implicit că există ură, pe de o parte, și că ea este îndreptată către ierarhie, pe de altă parte. Ceea ce, de altfel, este evident. Chiar în citatele postate anterior se spunea: Să-l blestemați pe Papă.
Citat:
In al doilea rand nu stiu de ce tin unii sa-si impuna neaparat conceptiile.
|
Asta e adevărat. Dacă veți cerceta cu atenție, veți observa că majoritatea covârșitoare a topicurilor de pe această secțiune sunt deschise de ortodocși, și atacă catolicismul. Câte topicuri au deschis catolicii, în care critică ortodoxia ?
Citat:
Noi nu credem ca toate religiile sunt bune. Probabil nici unii catolici nu considera ca adeventistii sunt la fel ca si catolicii. De ce neaparat ortodocsii trebuie sa ia in brate catolicismul? Noi o consideram o greseala.
Iar dvs. sunteti una din victimele acestei greseli, ca ortodoxia ar fi al fel ca si catolicismul.
|
Nu, în nici un caz. Ortodoxia, de exemplu, nu face misiune, nu răspândește Cuvântul printre necreștini. Deci nu e la fel cu catolicismul. În cel mai "rău" caz ("rău" din perspectivă anti-ecumenistă), eu cred că cele două biserici sunt complementare.