View Single Post
Vechi 01.02.2011, 17:46:48
dianagroza's Avatar
dianagroza dianagroza is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.10.2010
Locație: Iasi, Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Nu cred că sunteți perfect conștientă de modul în care sună, de ura, de încrâncenarea pe care le exhibează citatele mai sus amintite.

Eule văd ca pe niște atacuri, în primul rând, din mândrie. Le văd ca pe mânia celui conștient de greșeala sa, care se mânie, din mândrie, pe cel care i-a dezvăluit greșelile și devierea de la drumul drept.
Eu nu le vad asa, dar nici nu as putea sa va condamn punctul de vedere.

Citat:
În ce privește mesajul care echivala Uniția cu focul gheenei, cel puțin, vă dau oarecum dreptate. El urmărea "trezirea" ortodocșilor întorși acasă, la Roma și la comuniunea deplină cu Scaunul succesorului lui Petru, în încercarea de a-i ține mai departe în schismă prin amenințări cu focul iadului.
Ati inteles ce ati vrut.

Citat:
Dar împotriva poziției Bisericii dumneavoastră, care nu mai propăvăduiește ura față de catolicism, de ce vă puneți ?
Ma repet, o vad ca o ura impotriva greselilor, ca sa nu le zic erezii, introduse in BC.

Citat:
Care "luptă împotriva ortodoxiei" ?! După toate citatele cu anateme, focul iadului, îndemnuri la blestem ale ortodocșilor pe care le-ați dat, și după ce ați recunoscut că nu puteți da contraexemple, mai vorbiți despre lupta împotriva ortodoxiei ?!
Am explicat de ce nu pot da contraexemple. Da, aceasta lupta directa sau nu a inceput inca de la dezbinare si continua printr-o incercare de unanitie.

Citat:
Adică să înțelegem că până la primul Sinod ecumenic creștinii trăiau în întuneric, neștiind despre dumnezeirea Fiului ?!

Până la al patrulea, au trăit în întuneric, fără a ști despre cele două naturi ale Sale ?!

Doamnă, Biserica este un organism viu. Adevărul este relevat în întregime, dar interpretat și clarificat prin lucrarea Bisericii în mod permanent.
Nu vad legatura. Dezbaterile din Primul Sinod nu vad sa fie aici pomenite. Cine a negat dumnezeirea Fiului. Era vorba de la cine purcede Sfantul Duh.
Pai asta incercam sa zic, ca nu au trait in intuneric, iar adaugirile nu-si au rost.
Discutia asta nu ajunge nicaieri. Eu va respect si prefer sa inchei discutia aici.