Citat:
Īn prealabil postat de Pippo_
Am inteles asta.
|
Ce bine..
Citat:
Acum intelege ca adevarul asta care nu depinde de perceptiile noastre si nici de perceptiile intregii omeniri, adevarul despre care vorbesti tu, este ADEVARUL ABSOLUT. Adevarul Absolut nu este adevarul pe care il descrii ca "afara ploua".
|
Foarte corect.Daca recitesti prima mea postare dupa ce mi-ai spus sa iti dau un exemplu de adevar care nu depinde de inteligenta, am spus ca
IISUS HRISTOS (DUMNEZEU/ADEVARUL ABSOLUT)este adevarul despre care eu vorbeam.Dar am continuat si ti-am spus ca iti pot da si un alt exemplu de adevar.Si atunci am spus ca afara ploua.(desi acu` ninge aici ca in povesti!)
Citat:
Adica, cand spui "Afara ploua", oricat de evident si obiectiv ti s-ar parea, oricat de riguros stiintific, ESTE DOAR ADEVARUL SUBIECTIV AL OMENIRII, nu este ADEVARUL ABSOLUT. Intelegi? Exemplul cu "afara ploua" pe care l-ai dat este adevar subiectiv al omenirii, iar in mintea ta il confunzi cu adevar absolut.
|
Nu il confund, ti-am explicat mai sus.

Doar ca am folosit termenul generic de ADEVAR.
Pana aici ne-am inteles perfect.

Daaaar,
Citat:
"Afara ploua" este ori adevar subiectiv (al omului), ori adevar obiectiv(al umanitatii). Dar singurul adevar care nu depinde de inteligenta noastra este doar adevarul absolut.
|
Imi mentin parerea ca
ACTIUNEA DE A PLOUA, nu depinde de inteligenta noastra.Noi cu inteligenta noastra putem observa sau nu, corect sau incorect o actiune care se petrece fara voia noastra,fara acceptul nostru,fara inteligenta noastra.Suntem doar observatori ai actiunii de a ploua.
Citat:
Cred ca ajungem tot la desene pentru a putea explica destul de clar conceptul
|
Nu cred ca-i cazul sa-ti fac un desen.