Citat:
În prealabil postat de costel
Unii au termen de comparatie. Am stat cu cineva la o masa si imi spunea ca intr-o anumita perioada au avut servitori, ca parintii lor nu au fost lipsiti de servitori. A venit comunismul, le-a luat averea si acum nu-si mai permite asta. Acea persoana spunea ca si-ar fi dorit sa fii trait in timpul parintilor.
Deci, sunt si persoane care nu au doar fantasme. Problema e ca oamenii privesc secvential si nu integral trecutul. Nu cunosc integral viata parintilor ca sa ravneasca la ea, si chiar daca ar fi fost asa, uitam ca fiecare ne nastem cu anumite daruri, care se inmultesc cel mai deplin in timpul pe care il traim si nu in alt timp.
|
Da, cei care am prins ambele regimuri, parintii nostri, pot face comparatie...Si normal sa nu-ti convina ca ti s-a luat o casa, in care acum e un club de doi lei si-o agentie fantoma...Casa cu blazon si trecut nobil...E dureros...iar azi nu ti-o da inapoi pt s-au descoperit ceva constructii vechi care trec si pe sub ea...deh...pretexte...Si da...si bunicii si parintii au avut o vreme servitori...Aveam in copilarie o menajera si o...femeie de ma ingrija, bona cum ii zice acum...Astazi nu imi permit decat o femeie la curatenie o data pe luna , dar n-as vrea sa traiesc nici vremea bunicilor , nici a parintilor...iar pe cea de acum, n-am incotro, trebuie sa o accept...fire asa mai boema oarecum , parca m-as vrea undeva prin secole trecute...insa categoric nici acolo nu stiu daca mi-ar place sa traiesc efectiv...