View Single Post
Vechi 31.01.2011, 14:20:18
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.10.2009
Locație: Religie: creștin
Religia: Ortodox
Implicit Cunoaștere versus ignoranță. Rolul elitelor intelectuale

Parerea mea este ca nu ducem lipsa de intelectuali, dar avem o mare, mare lipsa de intelepciune. Cunoasterea este buna, dar facuta cu onestitate. Totusi, cunoasterea fara intelepciune conduce adesea la exagerari, la speculatii vane si la extrapolari nepermise. Fiecare se considera depozitarul adevarului si se incepe o lupta intre diversi detinatori de adevar. Concluzia ar fi ca adevarul dezbina, dar nu e asa. Nu adevarul dezbina ci mandria celui ce crede ca detine adevarul. Iar ca sa elimini aceasta mandrie desarta ca tu detii adevarul ai nevoie de intelepciune, care inseamna cumpatare, echilibru, smerenie, dreapta socoteala, iubire. Altfel dai in pacatul carturarilor, cei ce cred ca detin adevarul si se lupta sa demontreze aceasta contra tuturor. Intelept e cel care stie ca nu stie nimic, sau altfel spus daca stie ceva aceea nu e de la el ci de la Dumnezeu. Dar nu ajungi la intelepciune pana nu te smeresti si pana nu inveti sa iubesti.
Har, smerenie si jertfa de sine.
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.
Reply With Quote