Subiect: sfinti catolici
View Single Post
Vechi 30.01.2011, 20:40:12
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
[*]Iar când se va afla trup nestricat, ușor ca pana, cu miros foarte frumos, vesel la față și făcător de minuni, acelea sunt Sfinte Moaste, cum a fost și cazul Sfântului Ioan Iacob Hozevitul din Țara Sfântă, pe care l-au descoperit după 20 de ani neputred și săvârșitor de minuni.[/list]Moastele catolicilor de dupa schisma nu prea semana deloc cu punctul sase. Iata sfintele moaste ale Sfantului Stefan al Ungariei, canonizat si de Patriarhia de la Constantinopol in 2000: http://en.wikipedia.org/wiki/Stephen_I_of_Hungary
Asadar sfintele moaste sunt uscate, au culoare brun auriu, sunt usoare si miros a mir. Poate acestea sunt ultimele sfinte moaste catolice, ale Sfantului Stefan (trecut la cele vesnice in 1038, inainte de Scisma).
Nu prea imi dau seama cite moaste catolice ati cintarit dumneavoastra, la propriu, ca sa va dati seama de autenticitatea lor. Daca acesti sfinti, ale caror trupuri nu sint putrezite, ne raspund la rugaciuni, asta inseamna ca Dumnezeu ne confirma inca o data sfintenia lor.

Faptul ca dumneavoastra nu credeti in ele, este alta poveste. Ne tot vorbiti de schisma si dupa schisma... Cert este ca Dumnezeu a lucrat in Biserica Catolica si dupa schisma,chiar daca unii nu vad acest lucru. Deci, daca dupa moarte imi doresc sa ajung undeva, imi doresc sa ajung exact acolo unde se afla sfinta Tereza de Avila, sfintul Padre Pio, sfintul Ioan Bosco, sfintul Ioan Maria Vagney, sfintul Francisc de Asissi....si toti ceilalti sfinti catolici, cu sau fara trupuri neputrezite. Lucrul acesta vi-l doresc si dumneavoastra; daca dumneavoastra nu va doriti acest lucru, atunci imi iau inapoi urarea pe care v-am facut-o si i-o dau unui pacatos de pe pamint, pe care il va alege Domnul.

PS Referitor la sfintul Stefan al Ungariei, as putea spune si eu ca este, probabil, ultimul sfint ortodox.

Last edited by nutucutu; 30.01.2011 at 20:45:35.
Reply With Quote