Citat:
În prealabil postat de dianagroza
Simplu: in calitate de crestin ortodox, care posteaza pe un site crestin-ortodox.
Dar nu am scris pentru tine neaparat.
Cunosc ca am citit:
Iata un exemplu foarte caracteristic pentru Tereza de Avilla :” adeseori Hristos imi spune: De acum Eu sunt al tau si tu a mea. Aceste mangaieri ale Dumnezeului meu ma fac sa ma rusinez nespus. In ele simt si durere si desfatare, impreuna. Aceasta este o rana prea dulce(…).Eu am vazut un inger care tinea in mana o sulita lunga de aur cu varf de fier pe care ardea o mica limba de foc. Acest inger, din cand in cand imi infingea sulita in inima si in alte organe ale trupului meu. Iar cand o tragea inapoi, atunci mi se parea ca mi se scoate afara tot launtrul meu. Durerea din cauza acestor rani a fost atat de puternica incat eu gemeam, dar si desfatarea a fost atat de mare incat nu puteam sa-mi doresc sa inceteze vreodata aceasta stare. Cu cat de adanc imi intra in mine sulita, cu atat mai mult crestea durerea, dar si desfatarea devenea mai puternica, mai dulce.” (25)
Angela vedea in Sfanta Cruce patul de nunta(!). Insusi Hristos ii face marturisiri: “Eu nu in gluma m-am indragostit de tine”.
|
Pai stai putin ca nu inteleg: ce legatura are faptul ca esti ortodox si ca postezi pe un site ortodox cu autoritatea de a declara aparitii sau sfinti ca fiind autentici sau nu?
Tu ai idee cam care este procesul de declarare a autenticitatii unor fenomene de acest gen si cam cate decenii dureaza in unele cazuri? Si vii tu, fara nicio pregatire si dai verdicte.
Pai una e sa afirmi ca, din punctul tau de vedere lucrurile stau asa si asa, dar, aici te voi intreba clar: 1) citatul dat de tine de unde l-ai gasit?
2) cate carti ale Terezei de Avila ai citit?
3) fa-mi acum ( fara a te inspira urgent de pe google) un rezumat despre viata ei, despre inovatia aduse de ea si de inca un mare mistic... ( stii cine?)
Ca sa iti permiti sa faci afirmatii despre sfintenia sau nesfintenia cuiva, trebuie sa te documentezi temeinic, trebuie sa ai repere, pregatire.
Tu ce conditii indeplinesti?
Eu pot sa iti spun ca nu imi permit sa fac afirmatii despre sfintii ortodocsi pt ca nu am avut curiozitatea sa citesc mult despre ei, de fapt am citit pe ici pe colo spicuiri si am ramas la parerea ca mistici ca cei din BC nu gasesc in BO, dar asta e parerea mea si n-am nicio jena sa o afirm, insa sa ajung sa afirm ca X sau Y nu sunt sfinti, m-as gandi de mii de ori inainte, pt ca just in case, what if ma insel si ajung in fata Domnului, si atunci ce voi spune?
Intelegi acum?
Tu nu poti intelege spiritualitatea carmelitana ( stii ce e?) pana cand nu citesti carti, nu citate gasite pe site-uri anticatolice.