View Single Post
Vechi 23.06.2007, 13:19:59
Ioana_D Ioana_D is offline
Member

Data înregistrării: 24.05.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eremieb
B: Din Biblie
1. Dumnezeu i-a creat pe Adam si Eva
2. Ei au pacatuit
3. Dumnezeu i-a alungat din rai
4. Totii oamenii din vechiul testament dupa ce au murit s-au dus in iad - orice ar fi facut fie bine fie rau
5. Iadul e rau
aici e o greseala. Daca mentinem aceasta greseala ne iese ca Dumnezeu e rau!!! adica ne batem joc de Dumnezeu!!!!
Te rog sa-mi argumentezi
Draga eremieb,
O sa incerc sa-ti spun cum stau lucrurile din cat am citit si eu si din ce am auzit de la oameni care au citit si experimentat mai multe decat mine.

Ei bine, intr-adevar oamenii din Vechiul Testament dupa moarte mergeau in iad si Silviu a explicat frumos cum e cu pacatul lui Adam si al Evei, nu repet. Ideea e ca Dumnezeu nu e rau si nu i-a lasat pe oameni sa ramana in iad, de aceea L-a trimis pe Fiul Sau sa moara pentru noi, tocmai pentru a ne reda sansa de a ajunge in Rai, in Imparatia Lui Dumnezeu, de unde nu ar fi trebuit sa plecam, si pe care a pregatit-o Dumnezeu pentru noi inca de la facerea lumii.
Astfel ca Dumnezeu stia ca oamenii si sfintii Vechiului Testament vor sta doar pentru un timp in iad, pana ce Iisus avea sa vina pe pamant, sa moara si atunci sa se pogoare la iad si sa deschida usile care inchideau pe oameni acolo. Chiar este o frumoasa reprezentare a acestui episod biblic, pogorarea la iad a Mantuitorului si ruperea lanturilor iadului, asa metaforic vorbind :) nu stiu daca ai vazut aceasta reprezentare in bisericile in care ai fost, cred ca ar trebui sa fie in fiecare biserica, la cea unde merg eu e asa mare pe perete, e foarte frumoasa si sugestiva :) Dupa ce s-a pogorat Mantuitorul la iad si a deschis usile iadului, toti dreptii Vechiului Testament au fost eliberati si li s-a redat sansa de a sta langa Dumnezeu in Rai, acolo unde merita dupa ce au trait pentru Dumnezeu si I-au urmat in viata lor pamanteasca. Deci, sfintii din Vechiul Testament au stat in iad doar pana la venirea Mantuitorului si pana ce a murit pe cruce ca sa ne elibereze, intelegi? :)
In Evanghelia dupa Matei chiar ni se spune asa :
"51. Si iata, catapeteasma templului s-a sfasiat in doua de sus pana jos, si pamantul s-a cutremurat si pietrele s-au despicat;
52. Mormintele s-au deschis si multe trupuri ale sfintilor adormiti s-au sculat.
53. Si iesind din morminte, dupa invierea Lui, au intrat in cetatea sfanta si s-au aratat multora."

Sper ca am reusit sa te ajut cu explicatiile mele in vreun fel :)

Cu prietenie,
Ioana :)
Reply With Quote