Eu nu pot sa transmit decat sa fie linistit sufleteste, daca este sa se duca in Lumea de dincolo alaturi de Dumnezeul si Mirele pentru care si-a dedicat viata, atunci sa i se implineasca dorinta mantuirii si bucuriei duhovnicesti.
Uneori m-am intrebat ce inseamna sa te rogi pentru sanatatea unui om de 90 de ani si mi s-a parut putin fortata aceasta atitudine. Nu stiu cat ingaduie Dumnezeu omului sa poposeasca pe acest pamant trecator, dar cred, intr-o anumita masura, ca practic incercam sa fortam mana Lui Dumnezeu cand vrem sa tindem spre ...o suta de ani, si-mi amintesc de psalmii Proorocului David unde spune : " ...viata omului este de 70 de ani, iar de vor fi in putere 80 si mai mult, au doara ce este aceasta mai mult decat osteneala si durere ! "
De ce nu ne-am ruga pentru sufletul unui om de 90 de ani astfel incat sa constientizam ca nu vom mosteni pamantul acesta " desart " si, printr-un gest, practic diplomat invocam cea sanatate pentru un trup care-si exprima neputinta intr-un mod firesc si natural, menit de la Dumnezeu sa ajunga la aceasta batranete si uzura biologica, apoi la nefiinta .
Suntem nemultumiti si haini si vrem mult, mult mai mult...daca se poate sa-i intrecem si sa-i fentam mana Lui Dumnezeu agatandu-ne de aceasta viata pana la o suta de ani, in acelasi timp in care tot noi o ponegrim si-i subestimam valoarea de nu se poate, pe considerente religioase.....
Asta suntem noi oamenii....
Asadar, Dumnezeu sa-i usureze sufletul Preasfintitului, iar de va ingadui sa-L ia la Dansul, atunci sa se bucure de toate minunatiile Imparatesti pentru care a slujit o viata in nevointa pamanteana.
Last edited by ory; 29.01.2011 at 17:35:45.
|