Buna ziua. Sunt un tanar de 18 ani si imi place sa filozofez. Uitai ce am gasit:
Ipoteza:
A: Despre Dumnezeu
1. Dumnezeu este bun
2. Dumnezeu este corect
3. Dumnezeu este atotputernic( poate face orice)
4. Dumnezeu gandeste la cel putin rationamentul meu( adica Dumnezeu e mai destept decat mine:) )
5. Dumnezeu nu vrea ca noi, oamenii, sa ajungem in iad
B: Din Biblie
1. Dumnezeu i-a creat pe Adam si Eva
2. Ei au pacatuit
3. Dumnezeu i-a alungat din rai
4. Totii oamenii din vechiul testament dupa ce au murit s-au dus in iad - orice ar fi facut fie bine fie rau
5. Iadul e rau
Rationament
Orice om din vechiul testament, chiar daca a facut bine sau rau s-a dus in iad. Chiar daca si-a dedicat toata viata lui Dumnezeu facand lucruri bune, pastrand dreapta credinta, ascultand TOT CE DUMNEZEU I-A SPUS CA E BINE.
Ei, dar cum a ajuns acest om pe pamant? El a ajuns aici prin voia lui Dumnezeu, daca Dumnezeu nu vroia ca acel suflet sa vina pe pamant atunci nu venea(A.3).
Dar cum acel suflet VA AJUNGE ORICUM IN IAD si DUMNEZEU VREA CA ACEL SUFLET SA VINA PE PAMANT atunci => DUMNEZEU A TRIMIS ZECI DE OAMENI IN IAD.
Cum poate un Dumnezeu corect sa trimita zeci de oameni in iad, fara sa nu le dea nici o sansa sa ajunga in rai? Cum poate un dumnezeu corect sa lase un suflet nevinovat( cei care chiar l-au ascultat in vechiul testament ) sa se duca chiar si pentru o secunda in iad?
--------------------------
Tin sa mentionez ca eu cred tot ce am spus in ipoteza despre Dumnezeu.
As vrea un raspuns clar, corect, care sa respecte un rationament matematic. Nu vreau dogma religioasa( crede si nu cerceta, sau Dumnezeu stie mai bine)
Va multumesc anticipat.
|