View Single Post
Vechi 27.01.2011, 22:53:11
vidoveczandrei's Avatar
vidoveczandrei vidoveczandrei is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.02.2010
Locație: oradea
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru vidoveczandrei
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Wow! Dacă reușești să-ți citești fraza aceasta dintr-o singură respirație ești cineva! Legea cea nouă nu a adus nicio modificare Decalogului. Dacă ar fi făcut-o, pentru consecvență acum am fi putut să ucidem, să furăm, etc. Ba dimpotrivă, Domnul Hristos a spiritualizat poruncile însă nu prin "stricarea" lor, ci prin aprofundare.

Stimate frate, în lume sunt mult mai multe "cărți bune de citit" nu e cazul să le introducem acum în Biblie. Le putem găsi în marile și prețioasele biblioteci. Să lăsăm Biblia doar cu cărțile inspirate de Duhul Sfânt (unii din autorii cărților apocrife chiar declară că nu au fost inspirați).

Nici nu ne-am propus să "învingem" ortodoxia, noi avem o altă misiune în lumea aceasta. Cât privește prefigurarea de care vorbești, da ea există și se referă nu neapărat la maica Domnului, ci la poporul Israel din sânul căruia a apărut Mesia (ar fi foarte multe de zis la acest capitol, poate cu altă ocazie). Iar în ce privește Scara lui Iacov, aceasta Îl prefigurează pe Domnul Hristos Cel care a făcut legătura între Cer și Pământ.
da ai dreptate mare parte,dar asa spun Sfintii Parinti si eu ii cred,de exemplu la Moise, rugul aprins este tot o prefigurare a Maicii Domnului,sau la Noe,potopul prefigura Botezul,la Avraam,lemnele in care a fost jertfit Isaac tot o prefigurare la Rastignire,vedeti ca nu aveti de unde sa stiti.Sunt o multime de prefigurari.Asa ca poti sa negi cat vrei, Sfintii Parinti care sunt prietenii Lui Dumnezeu ceea ce spun ei nu gresesc.Sa te intreb, ai Harul Duhului Sfant sa cunosti bine biblia si sa talcuiesti cum vrei?
"Cand e vorba de lucruri trecatoare si pamantesti, suntem sarguitori si ravnitori, dar cand putem agonisi atat de usor pe cele netrecatoare si vesnice, noi intarziem si trandavim."Sfantul Ioan Gura de Aur

Last edited by vidoveczandrei; 27.01.2011 at 22:55:27.