View Single Post
Vechi 27.01.2011, 15:53:03
vidoveczandrei's Avatar
vidoveczandrei vidoveczandrei is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.02.2010
Locație: oradea
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru vidoveczandrei
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Probabil te referi la simboluri, antitipuri, arhetipuri, ori ceva de genul acesta, nu-mi dau încă seama. Bineînțeles, VT este plin de ele, cred că sunt cu miile!
ar trebui ca voi cand cititi VT si NT ar trebui sa vezi prefigurarile cum ar fi Jerfa lui Avraam cand isi sacrifica unicul sau fiu,dar Domnul nu L-a lasat pe Avraam sa faca asta.Asta fiind o prefigurare atunci cand Mantuitorul Se jerfeste pentru noi.Lemnele simboliza Crucea,deci fiecare prooroc prefigura ceva care ducea totul spre NT,chiar si Melchisedec cand a venit la Avraam cu cele doua bunuri adica paine si vin care simbolizeau sau prefigura Taina Impartasniei adica Trupul si Sangele Mantuitorului,etc,etc.Uitativa ca ceea ce este in VT se trece la Legea cea Noua,voi chiar traiti in VT sau in NT.Noi nu mai suntem in VT ci suntem in NT cu Mantuitorul,cu Sfintii,cu Maica Domnului.Totul din VT era prefigurari pentru NT care timpul nu se mai intoarce si merge pe linie dreapta nu in apoi.Spune-mi tu te afli in VT sau in NT?
"Cand e vorba de lucruri trecatoare si pamantesti, suntem sarguitori si ravnitori, dar cand putem agonisi atat de usor pe cele netrecatoare si vesnice, noi intarziem si trandavim."Sfantul Ioan Gura de Aur

Last edited by vidoveczandrei; 27.01.2011 at 15:55:43.