Citat:
În prealabil postat de Mikhael
Aud crestini care spun ca iau in considerare numai Noul Testament, din motiv ca Vechiul Testament ne vorbeste de istoria poporului evreu, care pe noi nu intereseaza.
|
Este vina preotilor, dintre care multi nu mai citesc Vechiul Testament.
Credinciosilor nu li se arata valoarea Vechiului Testament si bogatia cuprinsa in cartile lui.
Vechiul Testament vorbeste despre istoria mea personala !
Citat:
În prealabil postat de Copilutz
Cred ca nu putem sa ignoram Vehiul Testament, el facand parte din Sfanta Scriptura si fiind revelat si inspirat de Dumnezeu pentru invatatura noastra.
|
Cand intra in joc mintea stricata a omului contemporan, care cauta sa clasifice toate si sa le ierarhizeze... lucrurile se strica.
Da, ambele sunt valoroase si de mare folos crestinilor.
Citat:
În prealabil postat de Alexandr_Bazil
VT ar trebui sa reprezinte pentru crestini ceva istorie, literatura, si cateva sfaturi, dar atat.
|
Sa fie asta cuvantul Bisericii sau parerea ta ?
Filocalia este plina de texte din Vechiul Testament, iar Sfintii au folosit enorm Vechiul Testament.
Da, la o catedra laica sau atee, se poate vorbi de el ca de o simpla "istorie si literatura", insa nu si in Biserica.
Citat:
În prealabil postat de studentu
E mai mult decat graitor cuvantul Fericitului Augustin:
"Noul Testament in cel Vechi se ascunde, iar cel Vechi in cel Nou se descopera"
|
Frumos cuvant... si atat de graitor.
Cu cat citesti mai mult Noul Testament, cu atat iti vine sa mergi in cel Vechi si sa te bucuri de comorile de acolo.
Insa noi... care nu citim nimic... luam doar Noul Testament si ne uitam la el.