Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009
Faceti un amestec nepermis de personaje, situatii, vocatii , si viata in duh si adevar . In acest fel imi este greu sa comunicam . Era potrivit sa va limitati la subiectul ,,haiducii" si la ce intreba autoarea threadului in prima sa postare . Nu am auzit pina acum de haiducul Stefan cel Mare si cu atit mai mult Dimitrie sau Gheorghe . Poate faceti dvs. un eseu cu noutati pe aceasta tema. Ne-am putea folosi astfel cumva unul de celalalt !
Nu doriti aceasta ci sa epatati . Este doar treaba dvs. In amalgamul acesta discutia nu mai are sens !
Ma iertati. Am luat seama pt. viitor !
|
Dar eu credeam ca in primele mesaje pe acest subiect m-am limitat strict la haiducie. Se pare ca putini dintre cei care au discutat aici au avut si curiozitatea sa vada ce inseamna de fapt "haiduc", poate atunci vedeau ca nu furtul de la bogati era motivul principal al haiduciei neregasindu-se ub definitia acestu cuvant. Probabil multi dintre noi se multumesc cu informatiile ce le-a oferit perioada comunista: "haiducii erau oameni care furau si dadea saracilor, si la fel noi, comunistii, cream egalitate".
Tu i-ai comparat prima data pe haiduci cu sfintii si asta probabil ca sa arati cat de decazuti erau, iar tot ce am vrut eu sa spun ca vedem totul prea ingust fara sa ne uitam in detaliu. Cand spuneti "orice fel de alt razboi...." si apoi "Razboiul natiei intregi impotriva unui dusman comun este cu totul altceva" la ce natie va referiti? Daca imi spuneti ca la razboiul OM vs. Diavol atunci inteleg si partea cu "orice fel de alt razboi", dar daca vreti sa spuneti ca totusi razboaiele lui Stefan cel Mare erau justificate atunci nu mai puteti spune "orice fel de alt razboi". Asa cum spuneam si haiducii au dus razboaie pentru apararea natiei de catre un dusman comun.
Recunosc si ca sunt greu de cap, dar atitudinea ta "nu pricepi si n-am cu cine discuta", si nici cuvintele sofisticate, nu ma ajuta. Am mai cerut ajutor cu informatii si m-ai tratat la fel.