Fericirea adevărată și deplină nu o dă decât Dumnezeu. Cine Îl ocolește, nu va fi fericit nici aici, nici în veșnicie. Dumnezeu propune o viață morală, armonioasă. Cei care rămân opaci vor înțelege prea târziu că și-au risipit zilele, că au trăit în zadar. Un om fără Dumnezeu înseamnă o existentă ratată. Am mai scris despre fericire, sfaturi practice cum să ajungem la ea. Acum am făcut doar niște remarci referindu-mă la cei care duc o viață paralelă cu Dumnezeu și aleargă după plăceri păcătoase, crezând că așa vor găsi fericirea.
Era o melodie de Mihaela Runceanu: “Fericirea are chipul tau”. Ea cântă pentru un om, dar pentru noi, creștinii, “Fericirea are chipul Tau”, adică al lui Dumnezeu.
Mă uit la tineri. Majoritatea nu vor să se căsătorească, preferă să trăiască în desfrâu. Fără binecuvântarea lui Dumnezeu, legătura trupească este un păcat. Oare câți tineri mai își păstrează fecioria/curăția până la căsătorie? Foarte puțini. Asta pentru că nu mai au credința în Dumnezeu și frică de iad. Și nefericirea vine foarte curând, căci aceia care au păcătuit cu mai multe persoane până la căsătorie vor da dovadă de ușurătate, vor compara tovarășul/tovarășa de viață cu ceilalți/celelalte, și niciodată nu vor fi fericiți, căci nimeni nu e perfect.
Unora li se par grele poruncile lui Dumnezeu, dar ele sunt de fapt rețete pentru fericire. Par grele din exterior, dar când își propune cineva să le împlinească, va afla numai bucurii. Așa cum lumea nu știe și nu poate să dea. E simplu: cine vrea să fie fericit, să se apropie în mod sincer de Dumnezeu și de Biserica Sa.