Vremile si legea sunt doua lucruri diferite tu le bagi in aceasi oala! Cand sau dus la mormant au pregatit miresme si miruri.! Oare de ce? Pai atunci erau sub lege! A zis Iisus inainte de moartea lui ca sa se boteze cineva in numele lui? A spus Iisus ca jertfele erau inutile inainte ca el sa-si dea viata? Faci confuzii grave. Sabatul nu este pomenit ca zi obligatorie de respectat in Nt.
Eu te-am întrebat unde anume scrie că a fost "înlocuită"?= pai daca scrie :evrei cap 4,8. Caci, daca le-ar fi dat Iosua odihna, n-ar mai vorbi Dumnezeu dupa aceea de o alta zi.
Bun și ăla până încep muncile Iadului... =am uitat ca tu esti deja mantuit. Scuze!
Altă gogoașă! Domnule, toți creștinii (la data scrierii NT) păzeau sâmbăta. Auzi dumneata? S â m - b ă - ta!= o frate imi pierd timpul aiurea cu tine si imi displace acest lucru mai mult sau mai putin dar in fine. Esti nervos? Primii crestini respectau Duminica si avem numeroase texte ramase in acest sens. Vezi Didahia!
11. Iudeii acestia aveau o inima mai aleasa decat cei din Tesalonic. Au primit Cuvantul cu toata ravna si cercetau Scripturile in fiecare zi, ca sa vada daca ce li se spunea, este asa. =Domnule aici e vorba despre evrei care studiau biblia daca cea ce se spune despre Iisus in Vt este adevarat cu cea ce se intampla atunci! Pai din cate stiu eu majoritatea evreilor erau analfabeti ca si popoarele de atunci! Apoi prbabil ca erau preoti(de rit vechi) evrei!
Ai călcat iar în străchini, dacă urmărești linkul din semnătură vei observa că în perioada aceasta se întâlnesc chiar zilnic.= bine ai zis in perioada asta! dar la noi bisericile sunt deschise in fiecare zi! Asa ca o dai iar in bara!
Oricum ai lua-o, "să nu ucizi" nu înseamnă niciodată "să ucizi", iar "Adu-ți aminte de ziua Sâmbetei s-o sfințești" nu înseamnă niciodată "Adu-ți aminte de ziua duminicii s-o sfințești"= maestru rastalmacitor! Ucizi sau nu domnule? ce o dai in scalambaieli? Ai voie sa te aperi sa iti aperi tara? Ucizi animale? Cat despre traducere e una gresita ! Aduci aminte de ziua a saptea ! Pe bune adica Dumnezeu stia dinainte ca aceasta porunca va fi schimbata si nu ne-a prevenit deloc in acest sens? Domnilor mei eu va trimit Duhul meu care va va lamuri tot adevarul mai putin despre sabat! Pe bune de aceea nu va baga nimeni in seama. Ca veniti cu niste lucruri stupide!
Uite aici ceva : biserica adventa (sau un adventist?. sa ma uit)felicita BOR pentru aceasta schimbare! dar eu va zic ca sunteti amagitori! O dati in castraveti!
Iata ce spune siteul oficial al patriarhiei: În concluzie, calendarul creștin – ortodox român pe anul 2011 nu schimbă cu nimic ordinea zilelor, ci doar subliniază că săptămâna nu începe cu luni, zi de lucru, ci cu o zi duhovnicească și anume duminica, zi de sărbătoare și de odihnă. Pentru oamenii care nu cunosc suficient Sfânta Evanghelie și înțelesul calendarului, ziua de luni este considerată prima zi a săptămânii, întrucât este prima zi de lucru din săptămână, dar pentru creștinii duhovnicești și cunoscători ai Sfintei Evanghelii și ai Tradiției duhovnicești a Bisericii, ziua întâi a săptămânii este ziua Învierii, adică duminica.
Vedem cum incercati sa ne inselati felicitand biserica ortodoxa pentru un lucru care nu l-a facut Duminica ramane zi de sarbatoare si odihna! Ati mai incercat sa amagiti lumea? da cand ati profetit sfarsitul lumii!
Last edited by bairstow; 25.01.2011 at 17:40:48.
|