View Single Post
Vechi 25.01.2011, 09:09:13
bairstow bairstow is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.08.2010
Implicit

Adica face din tantar armasar! Probabil ca pe vremea comunistilor in acele calendare care le primeam la inceput de an aparea ziua de Luni ca fiid prima. Dar niciodata biserica nu se va aduna la slujba principala din saptamana decat duminica!
Adevarat ai zis catalin ca biserica catolica s-a rupt de cea adevarata! Eu am dat si o de finitie din Nt pe tema asta : Ei au iesit din mijlocul nostru, dar nu erau dintre ai nostri. Caci, daca ar fi fost dintre ai nostri, ar fi ramas cu noi; ci au iesit, ca sa se arate ca nu toti sunt dintre ai nostri. (1Ioan.2:19)
Marile greseli ale adventustului e ca nu observa ca : -Legea veche e umbra noi legi! De aceea sabatul nu este pomenit in Nt dimpotriva ni se spune ca tocmai pentru ca sabatul a fost dat pentru oameni Iisus il dezleaga ca sa nu mai fie pentru noi o povara!
-ziua sabatului a fost inlocuita cu o alta zi(evrei cap 4). Aceasta alta zi s-a pastrat prin traditie si este duminica! Se vede ca primii crestini se intalneau mereu duminica. Duminica apare in nt de foarte multe ori.
-daca crestinii ar fi renuntat la sabat acest lucru nu s-ar fi facut fara ecouri! Chiar dansul spune ca bisericile actuale nu pot sa-si schimbe ziua de inchinare!
-Daca crestinii au trecut la paganism dupa nici 100 de ani inseamna ca aceasta institutie nu a fost de la Dumnezeu !(apropo vezi ai grija de sarcasmul tau ca biserica ortodoxa nu poate fi mai mult de 2000 de ani si tu pui 2500!)
.................
Paralelismul dintre prontestanti si farisei se vede si aici: daca incalci sabatul (evreii din vechime puneau n legi si sabatul devenea o povara si puneau n legi ca nu cumva sa calce aceasta porunca!) nu respecti legea! Chiar daca asa cum am mai zis cand pentru unul e duminica pentru altu e sambata! Dar Dumnezeu e un judecator care nu tine cont de acest lucru ...Hai sa fim seriosi.

Last edited by bairstow; 25.01.2011 at 10:20:15.
Reply With Quote