View Single Post
Vechi 25.01.2011, 01:34:58
Florin Constantin Ilie Florin Constantin Ilie is offline
Banned

Data înregistrării: 18.12.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Domnișoară Inițiata, se observă că sunteți neinițiată în cele ale Scripturii. Așa cum scrie în Facerea 1,3-5, Dumnezeu Și-a început Creația cu o zi de lucru- ziua întâia a săptămânii (numită azi pe românește duminica).
Și nu trebuie să vă jenați pentru ce mi-ați zis: v-am înțeles și v-am iertat. Doamne ajută!
@tricesimusquintus

Măi omule,
Voi aceștia care rătăciți prin locuri fără de apă, cu toate că gura voastră spune câte ceva (ceea ce e și normal, e un tic căpătat din repetiția fără de înțelegere a unor texte...), dar despre Adevăr mută este (precum mut și surd vă este și duhul călăuzitor); voi aceștia care nu vă rușinați să dați buzna neinvitați în locurile unde nu nu se cuvine să intrați decât spre ascultare smerită de cuvinte dumnezeiești; voi, obraznici și fără de minte, sărmani amăgiți - tăceți și ascultați și mulțumiți Domnului pentru mare mila Sa; și vă temeți de Dânsul:
Ziua întâi a săptămânii este zi de lucru. O spui și tu, tricesimusqui... (nu cunosc acest nume!), dar nu înțelegi. Da, e prima zi de lucru, de lucrare dumnezeiască, de lucrare duhovnicească, căci se cuvine ca toate să le începem cu Dumnezeu. Așadar, desfundă-ți urechile acoperite de duhul obrăzniciei și ia aminte - slujbă=lucrare. Slujba sfintei și dumnezeieștii Liturghii (să mai adaug și că "liturghia" înseamnă slujire?...)este cu dreptate și întru Adevăr o lucrare cinstită, bineplăcută și în rânduială dumnezeiască. Lucrare, lucru... prima zi de lucru. Și nu orice fel de lucru, ci cel cuvenit omului, după cum a voit Dumnezeu de când l-a creat: lucrare sfântă, împreună lucrare cu Dumnezeu.
Deci, da! Duminica e prima zi a săptămânii (ca să nu mai adaug aici și faptul că e și ziua a opta a săptămânii, că dacă cele simple nu le vezi, cu atât mai orb ești la cele de taină...), ÎNTÂIA ZI DE LUCRARE, a Capului dimpreună cu Trupul Său ales, adică a lui Hristos-Domnul și Dumnezeul cel viu, întru care sunt în aceeași lucrare de care pomeneam și mădularele Sale, drept-slăvitorii Săi, ortodocșii.
Apoi...
Ziua a șaptea, ziua de odihnă... (ah, dar mă tem că iarăși spurcatul acela de duh îți va blegi urechile), ziua de odihnă este ziua în care mori. Sau mor. Ziua Morții. Și doar cei ce se închină în Duh și în Adevăr lui Dumnezeu au odihnă în această zi, prin Domnul Hristos, Cel ce S-a pogorât la iad și a sfărâmat porțile acestuia și a legat pe Satan, până la o vreme... . Și dacă se cuvine să începem toate cu Dumnezeu (în ziua întâi - duminica), tot așa se cuvine să terminăm (să murim) cu Dumnezeu, "ca să înviem împreună cu El"(Sf. Ap. Pavel). Iar sâmbăta, în ziua morții, să zicem "culcatu-m-am și am adormit, sculatu-m-am, că Domnul mă va sprijini"... . "Și a fost seară, și a fost dimineață. Ziua întâi". ZIUA. Adică zi, adică lumină. Înțelegi (Doamne miluiește!)? La voi ce e? Ce cinstiți voi? E zi, e lumină acolo, sau seară încă???
Vezi că ai un îngeraș cu coadă după ureche. Zi-i să tacă, în numele Domnului nostru Iisus Hristos, și vino la lumină, în prima zi, ziua Învierii, care să fie și a ta, frate, căci mai ales pentru cei păcătoși a venit Domnul, dintre care cel dintâi sunt eu.
Cine știe... poate nu degeaba s-a "întâmplat" toată istoria asta.
...
Iar noi, frați ortodocși, să nu dormim că râd și dracii de noi.
Reply With Quote