View Single Post
Vechi 24.01.2011, 22:53:49
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Nedreptatea asta va lua sfarsit intr-o zi, cand lumea va intelege ca femeia NU este proprietatea barbatului SUB NICI O FORMA!!
Hmmm...
Tu pari a fi un om inteligent, dar nu intelegi ca "emanciparea" femeii este in fapt o alta forma de sclavie.

Omul NU a fost creat sa traiasca pentru el.
Te rog priveste la cei care inainteaza in varsta si isi traiesc viata pentru propria placere.. in ce gaura a disperarii ajung cand inteleg ca in fapt nu au pentru ce trai.
Scopul vietii noastre este in afara noastra. Oamenii gasesc implinire cand traiesc pentru ceilalti: mama si tatal se dedica unul altuia si familiei, bunicii cauta implinire in ingrijirea nepotilor etc..
NU este sclavie.
Sclavie este sa crezi ca ti-a fost data viata sa o traiesti pt tine! E foarte greu, eu chiar cred ca acela e iadul: sa traiesti pt tine.

Dar ipostaza independenta, puternica si sexualizata a femeii moderne ESTE sclavie reala!
Femeia moderna este fortata sa incapa in patul lui Procust, ca altfel este considerata proasta, retrograda, abuzata.
Grija fata de familie NU este un abuz.
Un abuz este sa muncesti ca un bou pt o companie multinationala (pentru banul altuia) neglijand familia, sa pui copilul in grija unei institutii, sa-ti faci timp pt el abia in vacante, sa traiesti pt idealuri de carton care nu te reprezinta si nu-ti implinesc viata..
Pt femeia moderna copilul este o corvoada si avortul e un "drept".
Nu ti se pare ca aceasta este sclavie reala?
Iubirea si devotamentul barbatului fata de familie a fost inlocuit cu "drepturi egale".. (ceea ce se traduce in faptul ca putini barbati stiu sa cedeze locul unei femei, sa-i deschida o usa, sa care o sacosa .. sa o protezeje, inbtr-un cuvant. Ca deh, sunt egali!).

Etc, etc, etc.. se poate vorbi mult pe tema asta.

Eu vad ca doar crestinismul a restaurat imaginea femeii.. Si acolo gasim si sensul ei si implinirea vietii ei.