pentru lacramioare31
Imi place cum ati scris, cu un ton normal pentru o conversatie. Spuneti ca ati citit tot ceea ce am scris, atunci poate ca ati remarcat ca cel care mi-a spus ca se poarta discutii la nivel inalt pe tema asta este un preot ortodox convertit de la catolici in urma cu 35 ani si care apartine de biserica ruseasca, el mi-a si explicat de ce inca nu se introduce, pentru ca mentalitatile inca nu sunt pregatite (si vorbind cu voi ii dau mare dreptate), si cand am insistat ca ce este atat de pregatit din moment ce din punct de vedere canonic nu exista nimic care sa impiedice (cuvantul dansului) mi-a zis ca daca se introduce cand lumea inca nu este pregatita, risca sa se esueze, asa ca trebuie pregatit totul cu mare grija. Si la fel poate ca ati remarcat ca la catolici, cel care mi-a zis ca se poarta discutii la nivel inalt a fost tot un preot catolic, care mai mult, mi-a zis ca sunt multe femei ca si mine care duc aceasta lupta la catolici asa ca mi-a spus sa ma inscriu la Facultatea de Teologie Catolica din oras. Si poate ati remarcat ca saptamana trecuta, am vorbit cu preotul rus dupa o Celebrare ecumenica, a doua la care am participat pana acum, si unde au celebrat impreuna atat preotul ortodox, catolic, pastori protestanti dar si un preot femeie, preot si nu pastor, apartinand bisericii anglicane. Au celebrat cu totii impreuna si femeia preot a primit sa stea exact in mijlocul lor. Orgoliile se infrang cu greu, uitati-va numai cum s-au despartit bisericile fara sa fie la mijloc vreo femeie ca sa va dati seama ca nu femeia este problema aici, ci orgoliile omenesti. Acestea trebuie infrante. Si sa va mai zic ceva. In vara asta am fost in Israel intr-o excursie organizata de niste seminaristi catolici impreuna cu directorul lor (preot) si inca un al preot. Asa ca am profitat de ocazie si am vorbit si cu directorul de seminar. Si stiti ce mi-a zis? Ca el nu numai ca nu este impotriva femeilor preot, dar a participat la slujba oficiata de o femeie pastor, si ca, in momentul in care in nu mai tin minte care biserica protestanta s-a pus problema hirotonirii femeii, nu clerul a fost impotriva tocmai pentru ca cei din cler aveau colege femei si vedeau ca sunt la fel de capabile ca si ei, ci cei care s-au opus mai mult au fost laicii. Asta ca sa intelegeti ca faptul ca inca capiii zic "nu" este legat de mentaliatile inca pline de prejudecati la adresa femeii din partea laicilor, si de aceea deocamdata exista preoti si pastori femeie doar la natiile unde aceste prejudecati au mai inceput sa se disipeze. Nu este cazul Romaniei, sunt deacord, ajunge sa vad cum sunt luata de sus de majoritatea barbatilor de pe acest site si sa vad cum femeile se lasa umilite de ei considerand ca este normal, ca sa stiu ca in Romania lumea inca nu este pregatita. Sunt sigura ca daca as fi pus un nume de baiat, nu ar mai fi fost aerele de superioritate chiar atat de mari la domnii care raspund. Dar asta nu inseamna insa ca nu se vor schimba lucrurile si la noi. Si acum o sa raspund si domnilor, ca vad ca m-au intampinat cu niste mesaje foarte interesante.
|