Citat:
În prealabil postat de bairstow
Nu e nici o cale de compromis.Nu dai nici un exemplu concret! Din nefericire vad ca te prefaci ca nu intelegi ce zici. In dreapta la fiecare postare apare credinta de care apartine userul sau nu apare nimic. La tine scria ca esti ortodoxa dar acuma numai scrie nimic!
Cat priveste hirotonirea femeilor ea este un lucru nou si fi sigura ca biserica catolica si ortodoxa nu o sa faca asa ceva! Deoarece s-ar dezice de invatatura lor care este de aproape 2000 de ani!
|
Eu in schimb vad ca scrie asa:
"Data înregistrării: 11.01.2010
Religia: Ortodox
in timp ce la tine scrie:
"Data înregistrării: 11.08.2010
Asa ca nu stiu ce anume vezi tu! Nu stiu daca se pot trimite si poze pe site ca sa iti trimit un print screen cu ceea ce se vede la mine, dar daca se poate, zi-mi si iti trimit!
Eu nu sunt deloc sigura ca biserica Ortodoxa si Catolica nu o sa faca femei preoti pentru ca, daca sunt sinceri cu ei insisi si vor sa se poarte cu dreptate, atunci o sa faca si femei preot tocmai pentru ca preotia crestina apartine intregului popor si nicidecum unora favorizati
Si apropos de exemple, ce exemple vroiai sa iti dau? De femei preot ortodoxe sau de faptul ca se discuta problema preotiei la femei in Biserica Ortodoxa?
Uite o carte pe care mi-a recomandat-o, joi seara, preotul ortodox de la biserica ruseasca din oras, ca sa ma convinga ca biserica nu sta cu mainile in san la capitolul asta, si cum nici Domnul nu sta, intrebandu-ma eu cum sa fac rost de ea, nici nu a trecut mult (adica doar o zi!!) si iata ca acum ma aflu si in posesia cartii in format pdf, am primit-o vineri seara prin e-mail de la un prieten teolog ortodox (care face un doctorat in Occident) si caruia nici macar nu ii pomenisem de aceasta carte (!!) ci ii spusesem doar ca am discutat cu un preot de aici problema hirotonirii femeilor. Asta ca sa vezi cum lucreaza Domnul !!
"L'Ordination de femmes dans l'Église orthodoxe"
par Élisabeth Behr-Sigel - Kallistos Ware
http://www.editionsducerf.fr/html/fi..._liv_cerf=1992
Acum trebuie sa plec, daca mai scrii ceva la care poate astepti raspuns, o sa pot raspunde doar maine.
Duminica placuta!