Citat:
În prealabil postat de anna21
Obligativitatea vaccinelor:
Si eu am fost convinsa ca vaccinele sunt absolut obligatorii.
Dar nu sunt!
Nu exista nici o lege care sa te forteze sa vaccinezi copilul.
Dar nimeni nu-ti spune asta.. traiesti cu impresia ca esti fortat sa-l vaccinezi, ca e etapa pe care nu o poti sari etc..
As vrea sa vad si eu pediatrul acela care prezinta ca alternativa ne-vaccinarea.
|
Vaccinurile nu sunt obligatorii în sens penal. Nu există un vreo încadrare precum "sustragere de la vaccinare". Ceea ce există este un calendar de vaccinări emis și revizuit periodic de autoritatea sanitară. Copiii care nu respectă acest calendar pot fi respinși la creșe și grădinițe.
Peste acest calendar, părinții (sau marea majoritate a lor) țin mult să-și vaccineze copiii cu vaccinuri care nu sunt prevăzute de Autoritatea Sanitară, cum ar fi, de exemplu, vaccinul antipneumococic sau cel împotriva unor herpesuri genitale. Nemaivorbind de vaccinul antigripal. Adeseori, acestea sunt cumpărate de părinți, pe un preț destul de mare, direct de la farmacie, fără a mai cere prescripție de la medicul lor. Ceea ce văd eu, ca medic, este presiune din partea pacienților. Dv vedeți presiune din partea medicilor, din câte înțeleg. Nici pomeneală, mai ales în ultimul timp, când medicii au pierdut și acei 2 lei pe care îi luau pentru o vaccinare.
Mereu le-am spus părinților să privească vaccinarea ca un act responsabil, cântărind bine riscurile și beneficiile. Iată și un articol de pe pagina mea pe această temă:
http://www.doctordragomir.ro/articol_vaccinarea.htm