Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Nici o firmă de medicamente nu-și asumă responsabilitatea materială pentru reacțiile adverse ale vaccinării. Dacă o reacție adversă este trecută în prospect, firma e exonerată de orice răspundere, fiindcă pacientul a avut posibilitatea unui consimțământ informat. De aceea, prospectele medicamentelor sunt încărcate cu atâtea reacții adverse, care au sau nu au legatură cu medicamentul. Prospectele sunt scrise pentru avocați, nu pentru pacienți.
În cazul citat, probabil că autismul nu apărea printre reacțiile adverse din prospect, iar părinții copilului au invocat imposibilitatea consimțământului informat.
Pe de altă parte, vaccinuri atât de polivalente (8-10) boli nu sunt obligatorii nicăieri în lume: este vina părinților că injectează atâtea vaccinuri în micuții lor, expunându-i la riscuri inutile, după care, în loc să vadă parul din ochii lor, au ce au cu firmele de vaccinuri.
|
1. "pacientul a avut posibilitatea unui consimtamant informat" .. pai exista doar posibilitatea acestuia, ca in fapt nimeni nu vede prospectul acela.
Eu nu am prea scris de vaccinare, dar este una din temele cele mai sensibile pt mine..
In ce priveste acel copil, nu a fost un vaccin polivalent, ci chiar 9, din cate stiu.. cazul a fost f mediatiat.
De asemenea, cine cauta gaseste multe situatii in care copiii au murit in urma vaccinarii DPT. In astfel de cazuri se spune ca este "sindromul mortii subite infantile" (SIDS).
Sunt voci care spun ca SIDS este doar o gaselnita pt a acoperu moartea cauzata de vaccinare, deoarece in tari in care varsta vaccinarii s-a amanat catre varste mai mari sau a devenit optionala (si evitata de parinti) cazurile de SIDS s-au micsorat semnificativ.
2. 'Vina parintilor" - oare?
Eu am nascut un copil in sua si nu numai ca a fost vaccinat in spital fara a mi se cere consimtamantul.. dar nici macar nu am fost informata! Sunt si acum indignata.
3. Ca urmare mi-am instruit copilul care merge la scoala sa refuze vaccinare sau "tratament medical" ce ar putea fi administrat la scoala... (apropo, ati auzit
cazul acelui copil canadian care a ajuns la inchisoare ca a "rezistat" vaccinarii obligatorii la scoala?)
4. In strainatate ai nevoie de dovada vaccinarii ca sa inscrii copilul in scoala. Cel mare a fost vaccinat in Romania dupa o grila de vaccinare diferita de cea americana. Dar e vaccinat. NU m-am putut intelege cu anumite cadre medicale.. SF, dar adevarat.. au considerat ca al meu copil trebuie sa primeasca vaccine in plus pt a corespunde grilei de vaccinare. Imi repetau masinal ca "logic" am dreptate, dar regulamentul zice altceva si trebuie sa ne supunem regulamentului. Nu mai dau detalii, ca ma enervez din nou.. este indignant, este ca intr-un cosmar, nu exagerez deloc. Medicii sunt primii "brain washed" sa vaccineze, nu poti purta un dialog normal pe aceasta tema ca automat esti considerat tampit, retrograd, iresponsabil, vrei raul copilului etc...
5. Cate vaccine face un copil?
Pai pana la doi ani face vreo 24 de vaccine!
Dar din experienta mea cu medici din sua (este adevarat, poate esantionul meu este f limitat si f biased.. poate am dat doar de prosti), increderea acestora in vaccinare e enorma. Fiecare vaccin in parte pare ff important.. vai, unul nu l-ar da deoparte, ma intrebam daca sunt platiti pe nr de vaccine efectuate. Si da, ii doare exact in.. cot de distribuirea vaccinelor in timp pt a nu dauna copilului (am chiar o prietena, sotie de medic, a carei pediatra a distantat mult in timp vaccinele fetitei.. ajungand cu ele pana peste trei ani.. in fine, asigurarile nu i-a platit parte din ele! a ajuns sa plateasca vreo 900 usd pt vaccine, doar pt ca le-a administrat in ritm propriu).