Citat:
În prealabil postat de Yasmina
Draga Adriana,Fecioara Maria nu a ramas insarcinata prin binecunoscutul act biologic al reproducerii,de aceea este de prisos sa mai vorbim despre menstruatie,lauzie,hormoni,uter,trompe,ovare si necuratie in acest caz-pentru ca sarcina si nasterea nu au urmat legile firesti oricarui pamantean-sa nu-mi spui ca tu crezi cum Mantuitorul a luat fiinta din mucoasa endometriala a Fecioarei,caci imi vine rau...
Chiar la asta am ajuns,la desacralizarea lui Iisus si a Fecioarei Maria?
Nota:chiar daca Fecioara Maria era anorexica,o data ce a fost aleasa sa fie purtoarea Fiului lui Dumnezeu,puteau si muntii sa se miste in calea ei,darmite sa duca o sarcina!
Nu crezi in minunile Lui Dumnezeu?
Cu Dumnezeu orice este posibil,nu uita!
|
Draga Yasmina,
In primul rand, din raspunsul dat vad ca nu stiti despre ce vorbiti cand va referiti la anorexicele care nu mai cicluri. Si in al doilea rand ma acuzati de lucruri grave pe care nu le-am zis si nu o sa le zic niciodata!!, si vad ca va contraziceti chiar si pe dumneavoastra insati aratand in acelasi timp ca nu ati inteles ceva fundamental pentru crestinatate, scazand astfel valoarea gestului facut de Sfanta Fecioara cand i-a zis "Da" lui Dumnezeu.
Si sa va explic. In primul rand anorexia, intrati pe Google, scrieti anorexie si dati la rubrica cu poze sa vedeti cam cum arata o fata anorexica in general, si o sa vedeti ca arata ca si acei evrei scapati de la Auschwitz, numai piele si os, ca un schelet care se misca pe strada si asta la propriu, uitati-va la poze daca nu ati avut inca ocazia sa vedeti pe viu cazuri, acele anorexice care nu mai au cicluri pierd cel putin jumatate din greutatea corporala normala de abia se duc pe ele pe picioare, nu au cum sa mai poarte si un copil in burta, si de altfel, cam o treime din aceste fete ajung apoi sa moara din cauza acestei boli mentale, care nu este de neglijat. Ori ajunge sa privim chipul Sfintei Fecioare in icoane ca sa vedem ca nu era deloc o femeie anorexica ci o femeie absolut normala din punct de vedere al greutatii, cu obraji rotunzi care nu tradeaza nici un fel de post impins la extrema. Si asta despre anorexie.
Acum acuzatia grava pe care mi-ati adus-o cum ca eu nu cred in minunile lui Dumnezeu: ba tocmai pentru ca eu cred in minunile lui Dumnezeu cred ca El nu a modificat NIMIC la Sfanta Fecioara pentru ca nasterea Lui sa fie posibila! ABSOLUT NIMIC!! El a trecut ca printr-o usa pe care nici macar nu a atins-o, nu a deschis-o, nu a descuiat-o, exact asa cum a trecut si prin usa incuiata cu lacat a camerei in care s-au baricatat apostolii de frica dupa rastignirea Domnului. A intrat la ei in camera trecand prin ziduri si fara sa clinteasca nici un fir de praf de pe ele. Deci nu a schimbat NIMIC la Sfanta Fecioara prin trecerea Sa, iar NIMIC inseamna ca nici ciclurile, si inca mai exista un motiv pe care il ignorati cu desavarsire, obsedata fiind de prejudecata ca ciclurile ar fi ceva necurat si anume: daca Sfanta Fecioara ar fi fost o femeie modificata sa nu mai aiba cicluri stiind Dumnezeu ca era aleasa sa fie mama Lui Iisus si Fecioara pururi, si deci fara nevoie de a vea cicluri pentru a face copii, ar fi insemnat ca Sfanta Fecioara sa fie obligata sa fie Mama Domnului, alegerea ei nu ar mai fi fost una libera, "Da"-ul pe care l-a zis nu ar mai fi fost unul liber, ci unul fortat, impus de Dumnezeu, ceea pe de o parte ar fi zadarnicit totul, pentru ca mantuirea este un act liber ales de fiecare, si pe de alta parte nu s-ar putea explica de ce atunci Sfanta Fecioara intreaba pe inger cum ar putea ea sa ramana insarcinata avand in vedere ca nu cunoaste barbat. Dupa cum vedeti nu a intrebat cum poate sa faca asta avand in vedere ca nu are cicluri, ci avand in vedere ca nu cunoaste barbat, deci din punct de vedere anatomic si fiziologic era construita ca si orice alta femeie, si subliniez anatomic si fiziologic, pentru ca duhovniceste nu era ca orice alta femeie, ci era plina de Har. Apoi ingerul ii explica cum se poate o astfel de minune, si se naste Domnul fara sa modifice NIMIC din trupul Sfintei Fecioare, asa ca a ramas femeie si fecioara ca si pana atunci, cu cicluri. Necuratia ciclurilor la femeie este o prejudecata a evreilor care nu intelesesera ca necuratia de la care ii oprea Dumnezeu este cea a inimii, si neintelegand, vazand ca necuratie murdaria trupului, au considerat tot ceea ce murdareste trupul ca fiind necurat, ajungand sa fie pacat sa mananci cu mainile murdare, sa fie pacat sa mananci anumite animale murdare ca si porcul sau taratoarele, sa ii considere pana si pe pe copii necurati, pe femei etc, si sa introduca baia rituala inaite de a intra in Templu, pentru spalarea acestor "necuratii" ale trupului. Iisus insa a venit sa le zica ca nu la mizeria trupului s-a referit El, Dumnezeu, ci la cea a sufletului, lucru care iata, ca suntem in secolul 21 si inca sunt oameni care nu pot intelege din cauza prejudecatilor inoculate. Si este trist ca prejudecatile primeaza peste cuvantul lui Iisus;
Si poate o fapta din viata lui Iisus te convinge mai mult. O femeie care era la ciclu era tratata de catre evrei ca si un lepros, adica nu era voie sa se atinga cineva nici macar de locul pe care statea ea, asa ca ea, ca si leprosii, trebuia sa strige ca era in acea perioada ca sa nu se atinga nimeni de ea sau de locul pe care statea. Si iata ca era o femeie care suferea foarte mult din cauza asta, pentru ca ciclurile ei nu durau doar o saptamana, deci doua saptamani de viata ca si leprosii, ci durau de ani de zile, si ce face aceasta femeie? Are credinta ca acest Iisus o poate vindeca, asa ca, stiind ca nu are voi ca El sa se atinga de ea, cu o indrazneala nemaiauzita se duce pe la spate si se atinge ea de El, ii atinge haina, ceea ce in legea evreiasca insemna ca ea l-a necuratit pe cel pe care l-a atins!! Si Iisus a simtit imediat lucrul acesta, pentru ca o putere a iesit din El si a vindecat acea femeie, o putere care a iesit din El pentru ca asa a vrut femeia prin credinta sa!!, si iata ca in loc sa o certe pentru ceea ce a facut, El o lauda, si o lauda in public intreband cine s-a atins de El. Ati vazut ce zice Evanghelia, ca femeia i s-a aratat tremurand, tocmai pentru ca, conform Legii ebraice, era un pacat foarte mare fapta ei, fiind necurata, ori ea a indraznit sa isi faca acest pacat atingandu-l pe Dumnezeu! Si Dumnezeu ii spune sa mearga in PACE pentru ca credinta EI a mantuit-o. Sper sa ajungeti si Dumneavoastra sa aveti asa credinta trecand peste prejudecatile omenirii acesteia...